Đề Thi Vào Lớp 10 Tiếng Anh Năm 2019 / Top 10 # Xem Nhiều Nhất & Mới Nhất 2/2023 # Top View | Acevn.edu.vn

Đề Thi Thử Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

1. People always (blame) their circumstances for what they are.

2. Over the years, She (collect) thousands of stamps.

3. “Where is Jane?” “Down stairs sir” .”She (greet) the guests.”

4. We don’t enjoy (use) as cheap labour.

5. I can’t help (feel) sorry for the hungry children. If only there (be) peace in the world.

6. I am sure the letter won’t arrive in time unless it (send) by air

7. The vase (break) when it (move) to the other room.

8. I was just about (leave) the office when the phone rang.

Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

1. That company has 2000 ………… ( employ)

2. I don’t know why they call him a …………. ( lie)

3. The old hotel we used to stay at has been ……………….. ( modern)

4. Conservationists believe that we should preserve the ……rainforests in the world. ( tropic)

5. The little village is very quiet and chúng tôi night. ( peace)

6. Women nowadays have more chúng tôi participate in social activities ( free)

7. The chúng tôi the new guest caused trouble to my aunt. ( arrive)

Question 3: Choose the best answer (A, B, C or D ) for each space

8. She cut herself and it’s ………..quite badly. ( blood)

9. His parents are very chúng tôi him ( pride)

10. Every week, there are two chúng tôi Ha Noi to Nha Trang. ( fly)

Jeans are very popular with young people all (1)………..the world. Some people say that jeans are the “uniform” of (2) ………… But they haven’t always been popular. The story of jeans started (3) chúng tôi hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants. The cloth (4) chúng tôi Genoa was called “jeanos”. The pants were called “jeans”. In 1850, a saleman (5) ……….California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. (6) chúng tôi were so strong, “Levi’s pants” became (7) …….. with gold miners; farmers and cowboys. Six years (8)…………; Levis began making his pants with blue cotton (9) …………called denim. Soon after, factory workers in the United States and Europe began (10) ………jeans. Young people usually didn’t wear them.

1. A. in B. on C. over D. above

2. A. youth B. young C. youger D. youngest

3. A. lots B. much C. most D. almost

4. A. make B. makes C. making D. made

5. A. in B. on C. at D. with

Question 4: Choose the one sentence that has same meaning to the root one.

6. A. Although B. But C. Because D. So

7. A. famous B. popular C. good D. wonderful

8. A. late B. later C. latest D. last

9. A. cloth B. clothing C. cloths D. clothes

10. A. wear B. wearing C. wore D. worn

1.Would you mind waiting outside the office?

A. Did you wait outside the office?

B. Did you see anyone waiting outside the office?

C. Will you wait outside the office?

D. Do you enjoy waiting outside the office?

2. I used to go to the cinema on Saturdays.

A. I usually went to the cinema on Saturdays.

B. I got used to going to the cinema on Saturdays.

C. I didn’t go to the cinema on Saturdays

D. I usually go to the cinema on Saturdays.

3. You feel unhealthy because you don’t take any exercise.

A. if you took more exercise, you would feel healthier.

B. If you take more exercise, you will feel healthier.

Question 5: a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakes and correct it.

C. If you were healthier, you would take more exercise.

D. If you don’t take any exercise, you will feel unhealthy.

4. “Do you know Trang’s address?” he asked me.

A. He asked me for Trang’s address.

B. He asked me if someone knew Trang’s address.

C. He asked me if I know Trang’s address.

D. He asked me if I knew Trang’s address.

1. If he would speak more slowly, I could understand him.

Question 6: Change the following sentences into reported speech.

2. Hoang has felt much better when he took the pill.

3. Your brother hardly goes to work by bus, doesn’t he?

4. After living in London for two months, my brother got used to drive on the left.

Question 7: Complete the second sentence with the same meaning.

5. I suggested that you writing to them to accept their offer.

b/ Fill in the blanks with a suitable prepositions.

1. Translate this article .. .. .. ..English for me, please.

2. Donna is thinking of importing flowers …………Vietnam.

3. They have only been there …………. a few minutes.

4. The canoe overturned and evryone fell chúng tôi deep water.

5. I’ll come chúng tôi pick her chúng tôi 8 o’clock

1. “Please call me at 6 o’clock tomorrow morning”, said Mai

2. “Are you interested in this Language Center?” Asked Lan

3. “We will spend our holiday in Da Lat next month,” said Mrs Chi

4. “What does your son want to learn?” the man said to Mr Linh.

5. “You must come today,” Hoa said.

1. Vinh keep forgetting is homework.

Vinh is …………………

2. I would like you to help me put the chairs a way.

Do you mind…………….

3. Please don’t make any noise; I’m very tired.

I’d rather…………………….

4. This is the best computer I have ever used.

I have never………………….

Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

5. He hasn’t chatted with his classmates through the internet for ages.

It’s ages………

6. We haven’t seen her since we left university.

The last time……………………….

7. Walking in the rain gives my brother pleasure.

My brother enjoys………………….

8. Keeping the environment clean is very important.

It’s……………

9. Minh began to collect stamps in 2000.

Minh has…………………….

10. Let’s meet inside the center, at the cafe’ corner.

How………………………………

Question 3: Choose the best answer (A, B, C or D ) for each space Question 4: Choose the one sentence that has different meaning to the root one.

Đáp án Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh

Question 5: a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakesand correct it.

1. are always blaming

2. has collected

3. is greeting

4. being used

Question 6: Change the following sentences into reported speech.

5. feeling – were

6. is sent

7. broke – was being moved.

8. to leave

Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

Question 7: Complete the second sentence with the same meaning.

1. employees 6. freedom

2. liar 7. arrival

3. modernized 8. bleeding

4. tropical 9. proud

5. peaceful 10. flights

1. C 2. A 3. D 4. D 5. A 6. C 7. B 8. B 9. A 10. B

1. C 2. A 3. A 4. D

b/ Fill in the blanks with a suitable prepositions.

1. into 2. from 3. for 4. into 5. over – up

1. Mai asked (requested) to call her at 6 o’clock the next morning.

2. Lan asked me if I was interested in that Language Center.

3. Mrs Chi said they would spend their holiday in Da Lat the next month.

4. The man asked Mr Linh what his son wanted to learn

5. Hoa said we (I) had to come today.

1. Vinh is always forgetting his homework.

2. Do you mind helping me put the chairs away?

3. I’d rather you didn’t make any noise because I am tired.

4. I have never used such a good computer/ I have never used a better computer than this.

5. It’s ages since he last chatted with his classmates through the internet.

6. The last time we saw her was when we left school.

7. My brother enjoys walking in the rain

8. It’s very important to keep the environment clean.

9. Minh has collected stamps since 2000.

10. How about meeting inside the center, at the cafe’ corner.

Đề Thi Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh Có Đáp Án

Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án

Th.năm, 07/06/2018, 10:11

Lượt xem: 4990

ĐÁP ÁN GỢI Ý ĐỀ THI VÀO LỚP 10 MÔN TIẾNG ANH

Section A:

1. B

2. D

3. C

4. A

Section B:

1. A

2. D

3. B

4. B

5. A

6. A

7. C

8. D

Section C:

I.

1. Firstly, we should call the host up early to inform him/her of whether we are going. Secondly, if we want to bring someone who hasn’t been invited along with us, ask for permission first. Finally, dress appropriately for the party.

2. During the party, we can help the host by offering to serve drinks or wash the dishes.

3. Yes, we should.

4. It means to start a conversation with someone you have not met before.

II.

1. T

2. F

3. T

4. F

III.

1. help

2. what

3. until

4. some

5. However

6. at

(Nguồn: vndoc.com)

Đề Thi Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh Tỉnh Bình Thuận 2013

Thứ sáu – 16/09/2016 09:49

SỞ GD & ĐT BÌNH THUẬN KỲ THI TUYỂN SINH VÀO 10 – MÔN TIẾNG ANH – 60 PHÚT NĂM HỌC 2013 – 2014

KHÓA NGÀY 10 / 07 / 2013

ĐỀ CHÍNH THỨC

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others . ( Chọn từ mà phần gạch dứoi có cách phát âm khác với các từ còn lại ) . ( 1 m )

: Choose the word or phrase ( A , B , C or D ) that best fits the blank space in each sentence . ( Chọn từ hoặc cụm từ tưong ứng thích hợp nhất để điền vào chỗ trống trong mỗi câu ) . ( 4 ms )

5./ We can …………. Natural resources by using solar energy .

A – save B – minimize C – prevent D – waste

6./ Jeans have never been out of ……………..

A – cotton B – fashion C – generation D – situation

7./ According to weather ………….. , HCM city will be sunny tomorrow .

A – typhoon B – earthquake C – tornado D – forecast

8./ Nowadays TV viewers often use …………. To interact with television .

A – telephone B – remote control C – internet D – fax

9./ They chúng tôi that house last year .

A – live B – lived C – have lived D – are living

10./ If she …………..enough money , she would buy her son a new bike .

A – has B – had C – will have D – have

11./ She asked him how old he ……………………

A – was B – were C – be D – been

12./ Easter is a festival ……………..occurs n late March or early April .

A – which B – who C – whose D – whom

13./ chúng tôi weather was cold , they went out .

A – Since B – Because C – Although D – Despite

14./ I might not be at home ………………Tuesday .

A – on B – at C – in D – for

15./ These students enjoy ……………..English in class .

A – speak B – to speak C – speaking D – spoke

16./ Don’t forget to turn chúng tôi light when you leave the room .

A – down B – up C – on D – off

17./ I used to chúng tôi early in the morning .

A – get up B – getting up C – got up D – gets up

18./ ” I think we should use bikes instead of motorbikes to save energy ” . – ” ……….” .

A – That’s a good idea . B – I’m sorry .

C – Yes , I’ll take it . D – Yes , I’d love to .

19./ You don’t have any trouble with your new job , ……………….?

A – do you B – don’t you C – you do D – you don’t .

20./ Internet is a wonderful chúng tôi modern life .

A – invent B – invention C – inventive D – inventively .

: Choose the underlined word or phrase ( A , B , C or D ) that needs correcting ( Chọn 1 từ gạch dứoi tưong ứng cần đựoc sửa ở mỗi câu ) . ( 1 m )

A B C D

A B C D

A B C D

A B C D

In general , it is not difficult to learn to use Internet services . But although Internet services are rather easy to use , you will have considerable difficulties if you are not familiar with English . In fact , a good knowledge of English is one of the most important aspects that help you use the Internet .

Learning to use a new Internet service may take a few hours , a few days or some weeks , but it takes years to learn a language so that you can use it fluently and confidently . Of course , when you know some English , you can learn more just by using it on the Internet . But at least your English should be good enough to understand commonly used words and to know what to do on the Internet .

*** Answer the questions : ( Trả lời các câu hỏi )

25./ Is it difficult to learn to use Internet services in general ?

……………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………..

27./ How long will it take to learn to use a new Internet service ?

…………………………………………………………………………………………

28./ What will happen if we are not familiar with English when using the Internet ?

…………………………………………………………………………………………..

: Rewrite the sentences in such a way that they mean almost the same as those printed before them . ( Viết lại các câu sau cho có cùng nghĩa với câu đã cho trứoc )( 2 ms )

29./ Nam wasn’t very hungry . He ate a lot of sandwiches .

Although ……………………………………………………………………

30./ ” I am a new student ” . The young man said to me .

The young man told …………………………………………………………………

31./ Why don’t we use energy – saving appliances ?

I suggest …………………………………………………………………………….

32./ Mary can’t speak Vietnamese .

Mary wishes ………………………………………………………………………………

THE END – LUCK TO YOU .

Đáp Án Đề Thi Môn Tiếng Anh Vào Lớp 10 Chuyên Lê Hồng Phong Nam Định Năm 2012

Share bài viết lên Link hay

Đáp án đề thi môn tiếng anh vào lớp 10 chuyên Lê Hồng Phong Nam Định năm 2012

PART A: PHONETICS

Khoanh trßn vµo tõ mµ phÇn g¹ch ch©n cã c¸ch ph¸t ©m kh¸c víi c¸c tõ cßn l¹i. ( 1.0®)

PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Chän 1 ph­¬ng ¸n ®óng trong sè A,B,C hoÆc D ®Ó ®iÒn vµo chç trèng. (1.0®)

II. Cho d¹ng ®óng cña tõ trong ngoÆc.(0.5®)

III. Cho d¹ng ®óng cña ®éng tõ trong ngoÆc.(1.0®)

III. §iÒn vµo chç trèng 1 giíi tõ thÝch hîp ®Ó hoµn thµnh nh÷ng c©u sau.(0.5®)

PART C: READING COMPREHENSION

I. §äc kÜ ®o¹n v¨n vµ lµm theo yªu cÇu. ( 1.6® )

On December 26, 2004 there was a terrible disaster. Indonesia, Thailand, India, Sri Lanka, Maldives and other places were struck by the disaster. This tsunami killed over 300.000 people. Indonesia suffered the most damage and the greatest loss of lives. “Tsunami” is a Japanese word. This word means “harbor wave”. Tsunami is now used internationally to refer a series of waves traveling across the ocean with extremely long wavelengths. When these waves approach shore, the speed of the wave decreases as they begin to feel the bottom. It is at this time that the height of the wave drastically increases.

When the earth’s crust under or near the ocean suddenly rises or falls, this creates a rise or fall in the level of the ocean. This rise or fall in sea level is the initial formation of a tsunami wave. Tsunamis can also be created by volcanic activity and landslides occurring above or below the sea surface.

A. Trả lời các câu hỏi sau.

1. What disaster occurred on December 26, 2004?

2. Which country was most seriously affected?

3. Where does the word “tsunami” come from?

4. What causes tsunami waves?

B. Khoanh tròn vào đáp án đúng trong số A, B, C hoặc D.

5. How many countries were affected by the tsunami occurred on December 26, 2004?

A. 1 B. 3 C. 5 D. More than 5

6. What is “tsunami”?

A. A wave in the sea.

B. waves that do not cause destruction.

C. A series of waves traveling across the ocean with extremely long wavelengths.

D. A rise or fall in the level of the ocean.

7. What happened when the waves approach shore?

A. Their speed and height increase.

B. Their speed increases and their height reduces.

C. They slow down but rise dramatically.

D. They become much faster because they feel the bottom.

8. Which of the following best replace the word ” drastically ” in the passage?

A. seriously B. dangerously C. considerably D. slightly

II. §iÒn vµo chç trèng 1 tõ thÝch hîp. ( 1.4® )

Switzerland is a small country (0) ……in…… Central Europe. The total land area of this tiny (1)…………. is only 15,941 square miles (41,288 km2 ). Its estimated population in 1984 was 6,392,000. Because thhis nation is small, you might think that there is only one national (2)………………. However, you would be wrong because there are three official languages which (3) ………….. German, French and Italian. As a result, Switzerland has three official names: Schweiz (in German), Suisse (in French), (4) …………… Swizzera (in Italian). All national laws are published in these languages. If you look on Swiss coins (5) …………. Postage stamps, you (6) chúng tôi find the name for this country in any of the national languages. (7)………………., you will find the word Helvetia, the Latin name for this country.

PART D: WRITING

I. ViÕt l¹i c¸c c©u sau b¾t ®Çu b”ng tõ gîi ý sao cho c©u thø hai cã cïng nghÜa víi c©u thø nhÊt. ( 2.0®)

1. People don’t use this dictionary very often.

2. I don’t have time to help you do this work.

3. Is spite of taking a taxi, he was still late for the party.

4. We spent a whole day looking for these old pictures.

5. I haven’t visited my parents for three months.

6. It’s very convenient to wear jeans at work.

7. “Do you have many friends?” she asked.

8. She isn’t old enough to decide for herself.

9. Why don’t you meet him to discuss the pay order?

10. There is too much traffic so the air is polluted.

II. ViÕt thµnh c©u hoµn chØnh sö dông nh÷ng tõ vµ côm tõ gîi ý cho s½n. ( 1.0®)

1. His car / run / fast / than mine.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

2. I / used / go / bed / early / when / I / a boy.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

3. She / wish / she go / theater / me / tonight.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

4. It / a month / since / write / you.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

5. you / able / get / good job / if / you / speak English / fluent.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

THE END

Bài cùng chuyên mục