Đề Thi Thử Vào 10 Môn Tiếng Anh Năm 2019 / 2023 / Top 17 # Xem Nhiều Nhất & Mới Nhất 12/2022 # Top View | Acevn.edu.vn

Đề Thi Thử Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh / 2023

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

1. People always (blame) their circumstances for what they are.

2. Over the years, She (collect) thousands of stamps.

3. “Where is Jane?” “Down stairs sir” .”She (greet) the guests.”

4. We don’t enjoy (use) as cheap labour.

5. I can’t help (feel) sorry for the hungry children. If only there (be) peace in the world.

6. I am sure the letter won’t arrive in time unless it (send) by air

7. The vase (break) when it (move) to the other room.

8. I was just about (leave) the office when the phone rang.

Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

1. That company has 2000 ………… ( employ)

2. I don’t know why they call him a …………. ( lie)

3. The old hotel we used to stay at has been ……………….. ( modern)

4. Conservationists believe that we should preserve the ……rainforests in the world. ( tropic)

5. The little village is very quiet and chúng tôi night. ( peace)

6. Women nowadays have more chúng tôi participate in social activities ( free)

7. The chúng tôi the new guest caused trouble to my aunt. ( arrive)

Question 3: Choose the best answer (A, B, C or D ) for each space

8. She cut herself and it’s ………..quite badly. ( blood)

9. His parents are very chúng tôi him ( pride)

10. Every week, there are two chúng tôi Ha Noi to Nha Trang. ( fly)

Jeans are very popular with young people all (1)………..the world. Some people say that jeans are the “uniform” of (2) ………… But they haven’t always been popular. The story of jeans started (3) chúng tôi hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants. The cloth (4) chúng tôi Genoa was called “jeanos”. The pants were called “jeans”. In 1850, a saleman (5) ……….California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. (6) chúng tôi were so strong, “Levi’s pants” became (7) …….. with gold miners; farmers and cowboys. Six years (8)…………; Levis began making his pants with blue cotton (9) …………called denim. Soon after, factory workers in the United States and Europe began (10) ………jeans. Young people usually didn’t wear them.

1. A. in B. on C. over D. above

2. A. youth B. young C. youger D. youngest

3. A. lots B. much C. most D. almost

4. A. make B. makes C. making D. made

5. A. in B. on C. at D. with

Question 4: Choose the one sentence that has same meaning to the root one.

6. A. Although B. But C. Because D. So

7. A. famous B. popular C. good D. wonderful

8. A. late B. later C. latest D. last

9. A. cloth B. clothing C. cloths D. clothes

10. A. wear B. wearing C. wore D. worn

1.Would you mind waiting outside the office?

A. Did you wait outside the office?

B. Did you see anyone waiting outside the office?

C. Will you wait outside the office?

D. Do you enjoy waiting outside the office?

2. I used to go to the cinema on Saturdays.

A. I usually went to the cinema on Saturdays.

B. I got used to going to the cinema on Saturdays.

C. I didn’t go to the cinema on Saturdays

D. I usually go to the cinema on Saturdays.

3. You feel unhealthy because you don’t take any exercise.

A. if you took more exercise, you would feel healthier.

B. If you take more exercise, you will feel healthier.

Question 5: a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakes and correct it.

C. If you were healthier, you would take more exercise.

D. If you don’t take any exercise, you will feel unhealthy.

4. “Do you know Trang’s address?” he asked me.

A. He asked me for Trang’s address.

B. He asked me if someone knew Trang’s address.

C. He asked me if I know Trang’s address.

D. He asked me if I knew Trang’s address.

1. If he would speak more slowly, I could understand him.

Question 6: Change the following sentences into reported speech.

2. Hoang has felt much better when he took the pill.

3. Your brother hardly goes to work by bus, doesn’t he?

4. After living in London for two months, my brother got used to drive on the left.

Question 7: Complete the second sentence with the same meaning.

5. I suggested that you writing to them to accept their offer.

b/ Fill in the blanks with a suitable prepositions.

1. Translate this article .. .. .. ..English for me, please.

2. Donna is thinking of importing flowers …………Vietnam.

3. They have only been there …………. a few minutes.

4. The canoe overturned and evryone fell chúng tôi deep water.

5. I’ll come chúng tôi pick her chúng tôi 8 o’clock

1. “Please call me at 6 o’clock tomorrow morning”, said Mai

2. “Are you interested in this Language Center?” Asked Lan

3. “We will spend our holiday in Da Lat next month,” said Mrs Chi

4. “What does your son want to learn?” the man said to Mr Linh.

5. “You must come today,” Hoa said.

1. Vinh keep forgetting is homework.

Vinh is …………………

2. I would like you to help me put the chairs a way.

Do you mind…………….

3. Please don’t make any noise; I’m very tired.

I’d rather…………………….

4. This is the best computer I have ever used.

I have never………………….

Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

5. He hasn’t chatted with his classmates through the internet for ages.

It’s ages………

6. We haven’t seen her since we left university.

The last time……………………….

7. Walking in the rain gives my brother pleasure.

My brother enjoys………………….

8. Keeping the environment clean is very important.

It’s……………

9. Minh began to collect stamps in 2000.

Minh has…………………….

10. Let’s meet inside the center, at the cafe’ corner.

How………………………………

Question 3: Choose the best answer (A, B, C or D ) for each space Question 4: Choose the one sentence that has different meaning to the root one.

Đáp án Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh

Question 5: a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakesand correct it.

1. are always blaming

2. has collected

3. is greeting

4. being used

Question 6: Change the following sentences into reported speech.

5. feeling – were

6. is sent

7. broke – was being moved.

8. to leave

Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

Question 7: Complete the second sentence with the same meaning.

1. employees 6. freedom

2. liar 7. arrival

3. modernized 8. bleeding

4. tropical 9. proud

5. peaceful 10. flights

1. C 2. A 3. D 4. D 5. A 6. C 7. B 8. B 9. A 10. B

1. C 2. A 3. A 4. D

b/ Fill in the blanks with a suitable prepositions.

1. into 2. from 3. for 4. into 5. over – up

1. Mai asked (requested) to call her at 6 o’clock the next morning.

2. Lan asked me if I was interested in that Language Center.

3. Mrs Chi said they would spend their holiday in Da Lat the next month.

4. The man asked Mr Linh what his son wanted to learn

5. Hoa said we (I) had to come today.

1. Vinh is always forgetting his homework.

2. Do you mind helping me put the chairs away?

3. I’d rather you didn’t make any noise because I am tired.

4. I have never used such a good computer/ I have never used a better computer than this.

5. It’s ages since he last chatted with his classmates through the internet.

6. The last time we saw her was when we left school.

7. My brother enjoys walking in the rain

8. It’s very important to keep the environment clean.

9. Minh has collected stamps since 2000.

10. How about meeting inside the center, at the cafe’ corner.

Đề Thi Thử Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh (Đề Ôn Luyện Số 2) / 2023

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh (Đề ôn luyện số 2)

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201… – 201…

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.

A. mend B. repair C. correct D. restore

A. hasn’t B. does C. did D. doesn’t

A. is B. has been C. was D. has

A. where I was born in B. which I was born

C. in which I was born D. which I was born there

A. has B. will be C. has been D. is being

A.smaller B. fewer C. less D. lesser

A. motorway B. motorsway C. motorways D. motorsways

A. of B. in C. for D. by

A. between B. when C. among D. during

A. one B. all C. both D. each

A. am not I B. aren’t I C. am I D. isn’t it

A. drought B. draught C. drift D. drawing

A. flowing B. affluent C. fluent D. well

A. which book you want to buy B. which book you want to buy it

C. you want to buy which book D. you want which book to buy

A. is B. are C. am D. were

A. won’t B. hasn’t C. didn’t D. haven’t

A. Do careful B. Do be careful C. Be carefully D. Do be carefully

A. Some student B. Some of students C. Some of the student D. Some of the students

A. any B. none C. some D. no

A. prepares B. to prepare C. was preparing D. preparing

A. a laughter B. an laughter C. the laughter D. laughter

A. third floor B. the third floor C. floor three D. three’s floor

A. steal B. stole C. stealing D. stolen

A. dancer B. dancers C. dancing D. danced

A. out B. up C. on D. off

A. on B. out C. over D. off

A. as B. very C. more D. too

A. five B. fivth C. fiveth D. fifth

A. have gone B. went C. had gone D. is goin

A. were working B. worked C. had worked D. have been working

A. a first sentence B. first sentence C. first sentence D. the first sentence

A. is B. are C. have been D. has been

A. our B. ours C. our’s D. ours’

A. very interested B. interested C. much interested

A. How much B. how many C. How long

A. haven’t B. don’t C. won’t D. have

A. will come B. has come C. is coming D. was coming

A. looked for B. put right C. kept up D. given back

A. finished B. stopped C. ended

A. the most big B. most big C. the biggest D. the bigest

A. gold B. a gold C. the gold D. golds

A. Do B. Why C. Have D. Are

A. Ts B. T C. TT D. T’s

A. sister B. sisters C. sister’s D. sisters’

A. a little B. the few C. the less D. the least

A. prefer to wait B. like to wait C. refuse to wait D. promise to wait

A. a weather B. the weather C. weather

A. singing B. sing C. sung D. sang

A. good B. well C. so

A. so B. either C. neither D. nor

Đáp án Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh

1. A 2. D 3. B 4. C 5. A 6. C 7. C 8. A 9. D 10. C

11. B 12. B 13. C 14. A 15. C 16. D 17. B 18. D 19. A 20. D

21. D 22. B 23. D 24. C 25. B 26. A 27. A 28. D 29. B 30. C

31. D 32. A 33. B 34. A 35. A 36. B 37. A 38. B 39. B 40. C

41. A 42. D 43. D 44. C 45. C 46. A 47. C 48. C 49. B 50. A

(Nguồn: vndoc.com)

Đề Thi Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh Bình Định 2012 / 2023

Thứ sáu – 29/04/2016 03:13

Thivao10.net giới thiệu Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Bình Định 2012. SỞ GIÁO DỤC – ĐÀO TẠO KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT BÌNH ĐỊNH Khóa ngày 29 tháng 6 năm 2012

Đề chính thức Môn thi: TIẾNG ANH

Ngày thi: 29/6/2012

Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề)

PART 1. Give the right tenses and form of the verbs in the brackets. (1,5m)

1. My friends ……………. Ho Chi Minh’s Mausoleum there weeks ago. (visit)

2. Poets, writers and musicians …………… the “Ao dai” in poems, novels and songs for centuries. (mention)

3. If we plant more trees along the streets, the amount of pollution in the atmosphere …………… . (reduce)

4. My sister is on her summer holiday. She ……………. on the beach at the moment. (lie)

5. Don’t forget …………….. off the faucets. (turn)

6. I suggest …………….. garbage bins around the schoolyard. (put)

PART 2. Give the right form of the words in the brackets to finish the following sentences. (1m)

1. …………. is difficult when two people don’t speak the same language. (communicate)

2. The Internet has ………………. developed and become part of our daily life. (increase)

3. Modern patterns have been added to the “Ao dai” to make it more ……………….. . (fashion)

4. Finding that the film was ……………… , we turned off the television. (interest)

PART 3. Use the correct preposititions, relative pronouns, connectives to complete the sentences. (1m)

1. Our parents will be very proud ………… us when we pass the exam.

2. Plactic bags will cause pollution …………… they are very hard to dissolve.

3. Hue, ……………….. was recognized by UNESCO as World Heritage Site in 1993, attacts thousands of tourists.

4. You should do morning exercises regularly ……………….. you want to be healthy.

PART 4. Each sentence has ONE mistake. Find and correct it. Number 0 is an example. (1m) PART 5. Complete each space with an appropriate word. (1m)

Nowadays, many rural areas in Vietnam have been (1) …………….. and more electricity is needed. If everyone wastes energy, it will (2) ……….. run out. Students at school should learn how to (3) ……. energy, for example, they should turn off the electric lights (4) ……………. they leave their classrooms.

PART 6. Read the passage carefully and then decide if the statements are true (T) or false (F). (1m)

Big cities have problems with crowded streets, congested traffic, noise and air pollution. Everyday, thousands of vehicles fill the streets, especially during rush hours. The large numbers of cars, buses and trucks cause so much congestion. No vehicles can move in any direction. Parking is another problem. There are not enough parking facilities, and when cars try to park on the streets, there is not enough room for traffic. Finally, the traffic adds to the problem of air and noise pollution.

1. In big cities, there is a lot of traffic during rush hours. ……….

2. The traffic seldom causes air and noise pollution. ……….

3. In big cities, there are too many parking facilities. ……….

4. Cars, buses and trucks cause little congestion. ……….

PART 7. Write the sentences, using the given words. Make any changes and additions if necessary. (1m)

1. How many/ hour/ day/ you/ spend/ watch TV? ® …………………………………………………..

2. Why/ not/ we/ take part/ these/ cultural/ activities. ® …………………………………………………..

PART 8. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning remains the same. (1,5m)

1. Liz asked me, “When does your school vacation start?” à Liz asked me ……………………………………

2. Mrs. Quyen does volunteer work. She is a retired teacher. à Mrs. Quyen, …………………………………….

3. Nobody can deny the benefits of the Internet. à The benefits of the Internet …………………… .

PART 9. Choose 2 words with underlined letters that are pronounced /z/? (0,5m)

casual, comprise, sticks, depends, install à …………………………………………… .

PART 10. Complete the dialogues with the correct responses from the box. (0,5m) Yes, I would. That’s a good idea. Not at all Yes, please Yes, of course

A: Do you mind if I borrow your laptop a moment?

B: …………………………………………………… .

A: I’m reading a newspaper. Could you turn the TV down, please?

B: …………………………………………………… .

Đáp án đề thi

SỞ GIÁO DỤC – ĐÀO TẠO ĐÁP ÁN GỢI Ý KỲ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT NĂM 2012 PART 1. Give the right tenses and form of the verbs in the brackets. (1,5m)

1. My friends …… visited………. Ho Chi Minh’s Mausoleum three weeks ago. (visit)

2. Poets, writers and musicians have mentioned the “Ao dai” in poems, novels and songs for centuries.(mention)

3. If we plant more trees along the streets, the amount of pollution in the atmosphere will be reduced.(reduce)

4. My sister is on her summer holiday. She is lying on the beach at the moment. (lie)

5. Don’t forget to turn off the faucets. (turn)

6. I suggest putting garbage bins around the schoolyard. (put)

PART 2. Give the right form of the words in the brackets to finish the following sentences. (1m)

1. Communication is difficult when two people don’t speak the same language. (communicate)

2. The Internet has increasingly developed and become part of our daily life. (increase)

3. Modern patterns have been added to the “Ao dai” to make it more fashionable. (fashion)

4. Finding that the film was uninteresting, we turned off the television. (interest)

PART 3. Use the correct preposititions, relative pronouns, connectives to complete the sentences. (1m)

1. Our parents will be very proud of us when we pass the exam.

2. Plactic bags will cause pollution because/ since/ as they are very hard to dissolve.

3. Hue, which was recognized by UNESCO as World Heritage Site in 1993, attacts thousands of tourists.

4. You should do morning exercises regularly if you want to be healthy.

PART 4. Each sentence has ONE mistake. Find and correct it. Number 0 is an example. (1m) PART 5. Complete each space with an appropriate word. (1m)

Nowadays, many rural areas in Vietnam have been (1) urbanized/ electrified and more electricity is needed. If everyone wastes energy, it will (2)quickly/rapidly run out. Students at school should learn how to (3) save energy, for example, they should turn off the electric lights (4) before/ when they leave their classrooms.

PART 6. Read the passage carefully and then decide if the statements are true (T) or false (F). (1m)

Big cities have problems with crowded streets, congested traffic, noise and air pollution. Everyday, thousands of vehicles fill the streets, especially during rush hours. The large numbers of cars, buses and trucks cause so much congestion. No vehicles can move in any direction. Parking is another problem. There are not enough parking facilities, and when cars try to park on the streets, there is not enough room for traffic. Finally, the traffic adds to the problem of air and noise pollution.

1. In big cities, there is a lot of traffic during rush hours. …… T ….

2. The traffic seldom causes air and noise pollution. …… F ….

3. In big cities, there are too many parking facilities. …… F ….

4. Cars, buses and trucks cause little congestion. …… F ….

PART 7. Write the sentences, using the given words. Make any changes and additions if necessary. (1m)

1. How many hours a day do you (often) spend watching TV?

2. Why don’t we take part in these cultural activities. PART 8. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning remains the same. (1,5m)

1. Liz asked me, “When does your school vacation start?”à Liz asked me when my school vacation started

2.Mrs. Quyen does volunteer work. She is a retired teacher.àMrs. Quyen, who is a retired teacher, does volunteer work.

3. Nobody can deny the benefits of the Internet. à The benefits of the Internet can’t be denied.

PART 9. Choose 2 words with underlined letters that are pronounced /z/? (0,5m)

ca sual, compri se, stick s, depend s, in s tall à

PART 10. Complete the dialogues with the correct responses from the box. (0,5m) Yes, I would. That’s a good idea. Not at all Yes, please Yes, of course

A: Do you mind if I borrow your laptop a moment?

B: Not at all

A: I’m reading a newspaper. Could you turn the TV down, please?

B: Yes, of course

Mẫu Đề Thi Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh Quảng Ninh Năm 2022 Mới Nhất / 2023

3. A. economics B. education C. economy D. scientific

4. A. answer B. agree C. allow D. attract

A B C D

A B C D

A B C D

A B C D

A B C D

A B C D

11. Let’s go somewhere else. There’s …… noise in this room.

A. too many B. too much C. enough D. too

12. I’d rather chúng tôi now. A. going B. go C. gone D. went

13. Cut the cake into seven ………pieces.

A. same B. like C. a like D. equal

14. You …… open the door before the train gets into the station. It’s very dangerous.

A. must B. mustn’t C. should D. don’t have to

15. This is the best movie …… I have seen. A. which B. where C. whose D. that

16. She’d like………somewhere different for a change. A. to go B. going C. go D. to have gone

17. The coffee was too hot for me to drink.

A. The coffee is so hot that I can’t drink it. B. The coffee is so hot that I can’t drink.

C. The coffee was so hot that I couldn’t drink. D. The coffee was so hot that I couldn’t drink it.

18. I……….English for four years. A. learned B. am learning C. have learned D. learn

19. It’s two chúng tôi

A. since I see B. that I don’t see C. since I last saw D. that I haven’t seen

20. Lora: “Your new blouse looks gorgeous, Helen!” – Helen: “………………”

A. Thanks, I bought it at Macy’s” B. it’s up to you

C. I’d rather not D. You can say that again

21. Teenagers are now…………………dressed. FASHION

22. Like beverage cans and bottles, chúng tôi be recycled. PRODUCE

23. Mr. Brown felt…………. That people have spoiled that area. DISAPPOINT

24. Despite the ……….weather, thousands of soldiers helped protect the area. STORM

25. My friend Tuan has been nominated as one of the most effective chúng tôi the town charity program. . ACTIVE

I am writing about the short stop that your trucks (26)……… around my house on their way to the north. When the trucks of your company have a short (27)………there, the drivers have left lots of garbage on the ground after their refreshment. When the trucks leave the place, the ground is (28)……………of trucks and a few minutes later there is bad smell and flies all over the place, I myself, (29)……….the people living around here, would urge that your company should tell your drivers to clean up all the trash on the ground before leaving. (30)…………. You do something about it and soon. We will have to report this to the local authority. I am looking forward to hearing from you and seeing positive response from your company.

A. produce B. do C. take D. make

A. crowded B. filled C. fond D. full

A. as long as B. as far as C. as soon as D. as well as

A. Although B. If C. Because D. Unless

It is estimated that about 200 million people who use Internet computer network around the world. Most people use the Internet to get information or for entertainment. A new study, however, says that almost 6% of Internet users are using it so often that it is seriously harming their lives. The study says these people may find it difficult to stop using the Internet because they have become addicted. Someone who is addicted finds it extremely difficult to stop an activity. According to Mr. Greenfield, a psychologist, 30% Internet users say that they use the Internet to escape from problems or emotions. The study also shows that having discussions with strangers in Internet areas called “chat room” is one of the most addictive activities.

31. Most people use the Internet…………… A. for getting information B. for entertainment

C. A and B are wrong. D. A and B are correct

32. Some people use the Internet so often that………………..

A. they become more and more intelligent B. it is seriously harming their lives

C. it is good for their mind D. they become computer programmers

33. When someone is addicted to the Internet………………

A. they cannot stop using it easily B. they can stop using it easily

C. they can get rid of it D. they will become intelligent

34. According to Mr. Greenfield, 30% Internet users use the internet……………………

A. for entertainment B. for getting information C. for chatting D. for escaping from problems or emotions

35. One of the most addictive activities is………………..

A. setting programs B. playing chess C. chatting D. getting information

36. She has been working for this company for 6 years.

She started …………………………………………………………………………………………

37. The last time she went out with him was 9 month ago.

It is………………………………………………………………………………………………

38. Miss Huong Tram is the best student in this class.

Nobody……………………………………………………………………………………

39. There was too much snow for us to go out.

There was such……………………………………………………………………………………….

40. Why are you looking at me like that?” said my friend.

My friend asked………………………………………………………………………………..