Đề Thi Olympic Tiếng Anh Lớp 5 Có Đáp Án / Top 15 # Xem Nhiều Nhất & Mới Nhất 6/2023 # Top View | Acevn.edu.vn

Đề Thi Olympic Tiếng Anh Lớp 5

Phụ huynh học viên Niên Giao – Lớp SK10A, học sinh giỏi Quốc gia năm lớp 5, Giải Nhất hùng biện cấp tỉnh năm 2018-2019

Đến với Quỳnh Phương với sự tư vấn tâm huyết và giàu kinh nghiệm, tôi đã chọn được trường và chương trình học phù hợp cho con tôi để giúp cháu biến ước mơ này thành hiện thực.Cháu đã tiến bộ lên rất nhiều đặc biệt là việc say mê học tiếng Anh, có nhiều thành tích cao trong học tập.ĐT: 0944963555

Học viên Nguyễn Thị Trang Nhi – Lớp ST2A

So với những nơi em từng học, Trung tâm Ngoại ngữ Quỳnh Phương có cách dạy nhiều từ vựng hơn và dễ nhớ hơn. Em có thể nhớ bài, nhớ từ vựng ngay tại lớp. Nói chung cách dạy của các thầy cô ở Quỳnh Phương rất thú vị, trong đó em thích nhất là thầy Max và cô Joceline.

Phụ huynh học viên Đức Minh – Lớp SK1A – 0913485514

Tôi cho cháu tham gia học tiếng Anh tại trung tâm Quỳnh Phương ngoài việc học tiếng Anh, còn để cháu tự tin hơn trong giao tiếp. Và tôi đã nhận thấy sự biến chuyển trong giao tiếp của cháu, đã tự tin lên rất nhiều.Học ở Quỳnh Phương không chỉ là tiếng Anh.

Phụ huynh học viên Quang Khải lớp SK7A

Tôi cho cháu Quang Khải tham gia tại Trung tâmQuỳnh Phương từ tháng 5.2011 với hy vọng cháu cơ một môi trường học tập thân thiện và có khả năng để phát triển kỹ năng nghe nói tiếng Anh.Qua một khóa học, cháu có rất nhiều tiến bộ và luôn có điểm số cao môn tiếng Anh ở lớp. Cháu đã học tại trung tâm đạt Cambridge trình độ PET

Hoc viên Mai Anh – Lớp SK8A

Cháu tháy Quỳnh Phương là một trung tâm học ngoại ngữ rất tốt. Cháu mong Trung tâm sẽ có thêm nhiều hoạt động ngoại khóa hơn nữa để học viên có thêm nhiều cơ hội trau dồi tiếng Anh.

Học viên Niên Giao lớp SK10A – Huy Chương Vàng cấp quốc gia năm học 2013 – 2014

Học viên Hương Nhi lớp SK9A

Sau hơn 1 năm học ở trung tâm, em thấy mình có rất nhiều tiến bộ, có nhiều kiến thức. Trung tâm có nhiều hoạt động bổ ích giúp em học tốt hơn. Em thấy Quỳnh Phương là nơi học tiếng Anh rất hiệu quả, các thầy cô giảng bài dễ hiểu.

Học viên Thế Tùng lớp SK9A

Trung tâm đã mang lại cho chúng em nhiều kiến thức mới. Từ một học sinh có điểm trung bình tiếng Anh, em đã có điểm khá trong năm lớp 7 vừa rồi. Em đã tiến bộ hơn nhiều về ngữ pháp và nghe nói tiếng Anh

Phụ huynh học viên Phương Thảo lớp SK7A

Tôi cho cháu theo học ở Quỳnh Phương đã hơn 3 năm. Cháu đã tiến bộ rất nhiều. Trung tâm đã có nhiều học sinh theo học và có nhiều học sinh đạt giải trong các kỳ thi IOE. Tôi thấy Quỳnh Phương là một địa chỉ tin tưởng để gửi gắm con em mình nhằm tăng cường khả năng tiếng Anh cho các cháu. Các học sinh có cơ hội thử sức với kỳ thi chuẩn quốc tế Cambridge là một điều thành công của Quỳnh Phương .

Phụ huynh bạn Bảo Ngọc lớp sk3B

Từ ngày cháu học tiếng Anh tại trung tâm Quỳnh Phương, tôi nhận thấy cháu có nhiều tiến bộ rõ tệt, đặc biệt là khả năng ghi nhơ từ vựng

Hoàng Phong lớp sk4C

Cháu rất thích học tiếng Anh tại Trung tâm Quỳnh Phương

Bạn Hồng Lê lớp sk4H

Từ ngày học ở Quỳnh Phương năm lớp 2 lên lớp 3, cháu đã tiến bộ lên rất nhiềuCháu đã làm quen được tất cả các từ vựng của đời sống hàng ngàyHiện giờ cháu chỉ học lớp 4 nhưng đã làm quen với chương trình lớp 5Cháu rất yêu mến Trung tâm Quỳnh Phương

Bạn Anh Thư sk1D

Em rất vui khi học ở Quỳnh Phương. Quỳnh phương là nơi để em trải nghiệm niềm đam mê tiếng Anh. Ở Quỳnh Phương em được học và rèn luyện tốt các kỹ năng nghe, nói, đọc và viết. Em được học những bài hát hay và cũng được giao lưu với người Mỹ. Một năm em được tham gia văn nghệ 2 lần. Em rất thích học ở Quỳnh Phương. Anh Thư

Lê Phước Niên Giao – Thế hệ đầu tiên của Quỳnh Phương

Quỳnh Phương là nơi khở đầu của niềm yêu thích học tiếng Anh của em. Các thầy cô Quỳnh Phương và niềm vui cùng với các bạn trong lớp đã khuyến khích em đến lớp hằng ngày từ năm lớp 3. Nhờ có Quỳnh Phương em mới có được như ngày hôm nay. Em mong rằng Quỳnh Phương sẽ tiếp tục truyền cảm hứng đó cho các em ở khóa sau. Lê Phước Niên Giao

Phan Thảo My lớp KET

Em rất vui khi được học ở Quỳnh Phương. Ở đây em được các cô giáo dạy bảo tận tình và biết thêm được nhiều bài hát Tiếng Anh. Khi mới bắt đầu học em thấy tiếng Anh rất khó và nghĩ là mình sẽ không học được nhưng khi học ở đây em đã hiểu và tiếp thu bài giảng rất nhanh và Anh Văn trở thành môn học mà yêu thích. Quỳnh Phương đúng là nơi trải nghiệm niềm đam mê ngoại ngữ. Phan Thảo My

Diễm Phương – lớp SK5A

Em rất vui khi được học ở Trung Tâm Ngoại Ngữ Quỳnh Phương. Khi học ở Quỳnh Phương em đã học được rất nhiều bài hát hay, cùng vui đùa với các bạn và thầy cô giáo, được giáo viên tổ chức các trò chơi hay và bổ ích, đó cũng là một phần quan trọng trong khóa học. Ở đây giúp em luyện kỹ năng nghe, nói, đọc viết rất tốt. Có cả giáo viên người Mỹ về dạy và giao lưu với chúng em. Em rất thích học ở đây.

Nguyễn Bá Khánh Duy – lớp sk5A

Ở Quỳnh Phương em thấy rất vui vì có các cô, các bạn. Cảm ơn Quỳnh Phương đã trao cho em kiên thức và trao đổi tiếng Anh với người Anh.

Nguyễn Hoàng Phong – Lớp sk5A

Ở Quỳnh Phương, em thấy rất vui khi được giao tiếp với người Anh. Ở đây Cô giáo cho em rất nhiều kiến thức, giúp em có thể giao tiếp dược với người nước ngoài.

Quang Nhân – Lớp sk5A

Em rất vui vè được học ở đây. Em đã học xong SK4. Tất cả là nhờ các cô và bạn bè đã giúp em hoàn thành khóa học, mặc dù nó rất khó nhưng bây giờ em đã hiều và học rất tốt.Bây giờ em bắt đầu chương trình mới đó là học giao tiếp với người nước ngoài. Em sẽ cố gắng.

Uyen Minh lớp sk3C

Em tham gia học Quỳnh Phương từ năm lớp 1. Đến nay em đã hoàn thành chương trình Superkids3. Em đã biết sử dụng tiếng Anh trong cuộc sống hàng ngày.Em rất vui vì học ở Quỳnh Phương!

Phụ huynh bạn Phương Thảo – Nhất Học sinh giỏi thành phố năm 2018 lớp 9, Giải Nhì tiếng Anh cấp tỉnh năm học 2018-20190 0913595014

Phụ huynh Nguyễn Thị Phương ThảoTôi là mẹ của em Nguyễn Thị Phương Thảo, là những học sinh đầu tiên của Trung tâm Quỳnh Phương (năm 2011) đến nay cháu đã lên lớp 9. Từ khi tham gia khóa học đầu tiên của Quỳnh Phương đến nay cháu luôn cảm thấy hào hứng, say mê và hìnht hành lòng đam mê đặc biệt môn học này và luôn là học sinh tích cực của Quỳnh Phương từ đó đến nay. Phải nói ở đây môi trường học tập rất tốt bởi cách chọn phương pháp dạy trọng tâm là nghe, nói nên con tôi có kỹ năng nghe nói rất tốt. Chất lượng của học sinh ở đây là nghe tốt, phát âm chuẩn. Mặt khác, công tác tổ chức quản lý học sinh, hướng học sinh tận tình chu đáo, phối hợp với phụ huynh rất tốt; Các hoạt động tập thể giao lưu, dã ngoại đều được các cô quan tâm rất bài bản đã tạo ra môi trường vừa học vừa chơi, rèn luyện kỹ năng mạnh dạn, tự tin trong giao tiếp. Riêng bản thân tôi xin chân thành cảm ơn cô Nguyễn Thị Nghĩa đã đồng hành dẫn dắt con tôi trưởng thành như ngày hôm nay. Trong thời gian tới tôi rất mong Quỳnh Phương tiếp tục phát huy truyền thống đã gặt hái được trong thời gian qua và tiếp tục là địa chỉ tin cậy đào tạo nên những lứa học sinh có nền vững chắc, niềm đam mê ngoại ngữ; đồng thời là nơi chắp cánh ước mơ và hoài bão bay tới những chân trời xa, sau này, về xây dựng quê hương đất nước và tạo sự nghiệp vững chắc cho bản thân. Trân trọng! SĐT 0913.595.014

Phụ huynh Dương Hồng Lê 0946251157 – 0935149555

Tôi đã cho cháu gắn bó với trung tâm từ năm cháu học lớp 2Cháu đã say mê Tiếng Anh cùng Quỳnh Phương center và đạt nhiều kết quả tốt.Cháu đang ôn Cambridge FCE ở lớp 7Sẽ đồng hành cùng Quỳnh Phương lâu dài

Phụ huynh Lê Châu Anh 0913854486

Tôi đã cho cháu theo học Quỳnh Phương từ năm lớp 3. Đã đạt chuẩn Cambridge từ trình độ Starters, Movers, Flyers. PetCháu đã thi vào trường chuyên Lê Quý Đôn với kết quả tốtTôi nghĩ rằng Quỳnh Phương là địa chỉ tin cậy cho học sinh tiểu học, cấp 2, cấp 3 lựa chọn để học tiếng AnhTôi rất tin tưởng vào phương pháp mà Quỳnh Phương thực hiện.Các lớp giao tiếp cho người lớn cũng đem lại cho học viên sự hào hứngCác lớp luyện IELTS cũng là lựa chọn tốt cho học sinh

Văn Hiếu Hạnh

Luyện Thi IELTS với trung tâm sẽ là lựa chọn cho học sinh khi đến với Quyỳnh PhươngThầy giáo nước ngoài tận tâm, kinh nghiệm

Ba Hoàng Phong 0905041419

Hoàng Phong theo học ở đây. Tôi thất sự tin tưởng.Cháu đã có sức bật tốtTôi nghĩ rằng, Quỳnh Phương center là địa chỉ uy tínHọc phí vừa phảiGiáo viên nước ngoài rất tận tâm.Bằng cấp tốt. Kỹ năng sư phạm tốt.37 Lê Hồng Phong, Đông Hàvà 3 cơ sở ở 3 huyện: Cam Lộ, Hướng Hóa, Gio Linh

Mẹ Hoàng Quân 0948052595

Từ cậu bé nhút nhat, không thích học tiếng Anh. Nhờ Quỳnh Phương center, giờ cháu đam mê tiếng AnhTôi rất vui. Quỳnh Phương rất tận tâm. Tôi rất bận, có ngày phải nhờ cô giáo đưa đón.Tôi nghĩ Quỳnh Phương là nơi Phụ huynh cần biết đến.

Đề Thi Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh Có Đáp Án

Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án

Th.năm, 07/06/2018, 10:11

Lượt xem: 4990

ĐÁP ÁN GỢI Ý ĐỀ THI VÀO LỚP 10 MÔN TIẾNG ANH

Section A:

1. B

2. D

3. C

4. A

Section B:

1. A

2. D

3. B

4. B

5. A

6. A

7. C

8. D

Section C:

I.

1. Firstly, we should call the host up early to inform him/her of whether we are going. Secondly, if we want to bring someone who hasn’t been invited along with us, ask for permission first. Finally, dress appropriately for the party.

2. During the party, we can help the host by offering to serve drinks or wash the dishes.

3. Yes, we should.

4. It means to start a conversation with someone you have not met before.

II.

1. T

2. F

3. T

4. F

III.

1. help

2. what

3. until

4. some

5. However

6. at

(Nguồn: vndoc.com)

Đề Thi Thử Vào Lớp 10 Môn Tiếng Anh Năm 2022 Có Đáp Án

Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2018 có đáp án – Số 10 Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. Choose the best answer among A, B, C, or D that best completes each sentence.

She won’t get married until she……25 years old. A. is B. will be C. would be D. can be

He…….a letter from her yet. A. don’t receive B. didn’t receive C. hasn’t received D. won’t receive

Linda made chúng tôi next week. A. promise to visit B. to promise to visit C. promise visiting D. promising visit

I can’t speak English well. I wish I…..English well. A. can speak B. could speak C. spoken D. had spoken

I don’t know what to do. If my chúng tôi now, she would help me. A. is B. be C. will be D. were

If you had arrived at the sale early, you……a better selection. A. would have found B. found C. had found D. would find

I often come back to Hanoi, ……I grew up. A. which B. what C. whose D. where

There is a cave in chúng tôi 1,490 metres deep. A. that B. who C. what D. it

…….the solar system may seem big, it is a very small part of the universe. A. Despite B. Although C. Even though it D. Because

If you don’t know her phone number, chúng tôi the directory. A. look – up B. look – out C. find – at D. find – up

walker, a word of warning – every season visitors (16)……lost or are injured and (17)……to be rescued by the Mountain Rescue teams. This kind of problem can be (18)……by following a few simple rules. When exploring the mountains, wear warm clothing, sensible boots, take a map, a compass, a whistle and a small (19)……of food. Don’t go (20)……alone and always tell someone where you (21)…….to go to.

A. recent B. next C. last D. close

A. alone B. above C. by D. in

A. have B. be C. make D. get

A. must B. should C. need D. ought

A. encouraged B. prevented C. arranged D. organized

A. quantity B. weight C. length D. limit

A. for B. by C. with D. off

A. look B. seem C. plan D. know

Choose the underlined part among A, B, C, or D that needs correcting.

Because of the light, the city seemed to be differently from the way I had remembered it. A. Because of B. differently C. from D. had remembered it

I want to do it on myself because other people make me nervous. A. want B. on myself C. other D. nervous

Her parents don’t allow her go out in the evening. A. Her B. don’t C. go out D. in

Use the correct form of the word given to complete each sentence.

They are full chúng tôi her scholarship. (admire)

She is chúng tôi her beautiful voice. (fame)

I am going to see a…….about my broken leg. (special)

The job sounds interesting. I think I’d better write a letter chúng tôi more information. (inquire)

Read the following passage carefully, then write True (T) or False (F) for each statement.

Mr. Smith is 54. Until last year he was a manager in a factory. He had worked for the same company since he left school. He had a good job. When his company had to close because of difficulties, he became unemployed.

“It’s funny really. I don’t feel old but it isn’t easy to start looking for a job at my age. I’m interested in learning a new skill, but nobody wants to train me. I’m tired of sitting around the house. When I was with my company I was bored with doing the same thing every day, but now I really enjoy doing a job again.”

……He is bored with learning a new skill.

His company was closed.

He is fed up with looking for a new job now.

It is difficult to start looking for a job at the old age.

Rewrite the following sentences without changing their meanings.

ĐÁP ÁN

1. C 2. B 3. D 4. A 5. C 6. A 7. B 8. D 9. A 10. D 11. A 12. B 13. A 14. A 15. A 1 6. D 17. C 18. B I9. A 20. D 21. C 22. B (differently – different) 23. B (on myself – by myself) 24. C (go out – to go out) 25. admiration 26. famous 27. specialist 28. inquiry 29. False 30. True 31. False 32. True 33. More and more pollution is being produced by that factory. 34. He is such a careless driver that he usually has accidents. 35. He started collecting stamps three years ago. 36. I’d rather not go to the museum.

Kỳ Thi Olympic Tiếng Anh – Lớp 11

 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HÀ NỘI                           KỲ THI OLYMPIC CÁC MÔN VĂN HÓA

     TRƯỜNG THPT THĂNG LONG                                                  NĂM HỌC 2015- 2016

                                                                                                  ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 11

                                                                                                         Đề thi có : 04 trang, gồm : 100 câu

                                                                                                            Thời gian làm bài: 90 phút

I. PHONETICS (10 pts)                                                                                                                                

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

 1.  A. sociable                         B. personal                  C. program                   D. opponent

2.  A. fulfillment                      B. functional                C. trustworthy              D. upsetting

3.  A. handicraft                                  B. majority                   C. discrimination         D. immigrant

4.  A. enormous                                   B. implement               C. etiquette                  D. celebrate

5.  A. anniversary                    B. avoidance               C. circumstance                       D. messaging

Choose the word with different stress pattern.

6.  A. conscientiously              B. communication       C. connectivity                        D. multimedia

7.  A. collaborate                     B. commercially          C. impractical              D. fluctuation 

8.  A. linkage                           B. password                 C. resource                  D. birthright    

9.  A. universe                         B. Internet                    C. diagram                   D. procedure

10.A. inapplicable                   B. recoverable             C. diagonally               D. congenially

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

II. VOCABULARY AND GRAMMAR (20 pts)

 Choose the best answer to complete each of the following sentences

A. It’s amazing, isn’t it?                                                            C. I’m amazing, aren’t I?

B. Isn’t it great?                                                                        D. What a lot of petrol!

  A. error                                  B. mistake                                C. blemish                               D. fault

A. danger                                  B .border                                            C. verge                                   D. margin

      A. utter                              B. correct                                 C. ever                                     D. very

 A. Not at the moment. He can’t be disturbed.                         B. OK, you will need to check my diary.

 C. OK, let me just check the diary.                                        D. Have a seat and I’ll be with you in an hour.

A. could be writing/am not driving                                          B. would write/weren’t driving                        

C. were writing/wouldn’t drive                                                             D. had written/hadn’t been driving

A. didn’t use to discriminate                                                    B. should not discriminate                              

C. cannot be discriminated                                                      D. hasn’t been discriminating

A. must have been stolen/was waiting                                                 B. should have stolen/had been waiting

C. will be stolen/am waiting                                                     D. had to steal/would be waiting

A. laid down/taken over                      B. put down/taken over             C. lay down/taken up                         D. wrote down/come over

A. nearly 80 percent of the adult population who                    B. it is nearly 80 percent of the adult population        

C. that nearly 80 percent of the adult population who                         D. that nearly 80 percent of the adult population 

11.  “ Wow! What a nice coat you are wearing!”

A.  Certainly. Do you like it, too?                                           B. I like you to say that

C. Yes,  of course.  It‘s expensive                                          D. Thanks. My mother bought it for me.

A. haggle                                 B. discuss                                C. challenge                               D. transact

A. make                                   B. do                                       C. run                                        D. carry

A. sharply                                B. thoroughly                          C. fully                                      D. coolly

A. view                                    B. aim                                     C. plan                                       D. ambition

A. or better than                      B.  as or better than that          C. as or better that           D. as or better than those

A. clear-minded                       B. absent-minded                    C. well-minded                          D. cool-minded

A. if not                                   B. but                                      C. otherwise                               D. so that

A. allowed                               B. had                                     C. supposed                               D. thought

A. that concerned with            B. it is concerned with             C. concerned with                   D. its concerns are

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

V. WORD FORM (10pts)

Read the text below and use the word given in bracket to form a word that fits in the space provided.

PRIME

CULTURE

 

ORIGIN

 

 

AIL

EXPECT

OWN

 

AGREE

 

CHARACTER

 

DIVERSE

ACQUIRE

PROSPER

IV. PHRASAL VERBS (10 pts)

Fill in the blanks with suitable prepositions.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

V. CLOZE TEST 1 (10pts)

 Fill in each blank with ONE suitable word

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

VI. CLOZE TEST 2 (10 pts)

 Read the following passage and write A, B, C or D to indicate the correct answers

1:A. invent                               B. create                                 C. make                                               D. discover

2:A. story                                B. secret                                  C. mystery                                 D. legend

3:A. somehow                         B. however                              C. somewhat                              D. whatever

4:A.at                                      B. upon                                   C. with                                       D. to

5:A. if                                      B. however                              C. whether                                 D. though

6:A. interest                             B. appeal                                 C. attract                                    D. lure

7:A. prose                                B. work                                   C. form                                      D. type

8:A. carry                                B. convey                                C. transfer                                  D. transmit

9:A. take                                  B. send                                    C. break                                     D. move

10:A. or                                   B. so                                        C. although                                D. because

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

VII. READING COMPREHENSION (10 pts)

Read the following passage and write A, B, C, or D to indicate the correct answer

       Scientists do not yet thoroughly understand just how the body of an individual becomes sensitive to a substance that is harmless or even wholesome for the average person. Milk, wheat, and egg, for example, rank among the most healthful and widely used foods. Yet these foods  can cause persons sensitive to them to suffer greatly. At first, the body of the individual is not harmed by coming into contact with the substance. After a varying interval of time, usually longer than a few weeks, the body becomes sensitive to it, and an allergy has begun to develop.  Sometimes it’s hard to figure out if you have a food allergy, since it can show up so many different ways. Your symptoms could be caused by many other problems. You may have rashes, hives, joint pains mimicking arthritis, headaches, irritability, or depression. The most common food allergies are to milk, eggs, seafood, wheat, nuts, seeds, chocolate, oranges, and tomatoes. Many of these allergies will not develop if these foods are not fed to an infant until her or his intestines mature at around seven months. Breast milk also tends to be protective. Migraines can be set off by foods containing tyramine, phenathylamine,  monosodium glutamate, or sodium nitrate. Common foods which contain these are chocolate, aged cheeses, sour cream, red wine, pickled herring, chicken livers, avocados, ripe bananas, cured meats, many Oriental and prepared foods (read the labels!). Some people have been successful in treating their migraines with supplements of B-vitamins, particularly B6 and niacin. Children who are hyperactive may benefit from eliminating food additives, especially colorings, and foods high in salicylates from their diets. A few of these are almonds, green peppers, peaches, tea, grapes. This is the diet made popular by Benjamin Feingold, who has written the book “Why your Child is Hyperactive”. Other researchers have had mixed results when testing whether the diet is effective.

A. reactions to foods               B. food and nutrition               C. infants and allergies              D. a good diet A. the vast number of different foods we eat                         B. lack of a proper treatment plan

C. the similarity of symptoms of the allergy to other problems                                                 D. the use of prepared formula to feed babies

A. indications                          B. diet                                     C. diagnosis                               D. prescriptions

A. relieved                               B. identified                            C. avoided                                 D. triggered

5. What can be inferred about babies from this passage? A. They can eat almost anything.                                            B. They should have a carefully restricted diet as infants. C. They gain little benefit from being breast fed.                    D. They may become hyperactive if fed solid food too early. A. overly active                       B. unusually low activity         C. excited                                  D. inquisitive A. lack of teeth                                                                       B. poor metabolism

C. underdeveloped intestinal tract                                           D. inability to swallow solid foods A. food additives                     B. food colorings                    C. unnutritious foods         D. foods high in salicylates

9. Which of the following was a suggested treatment for migraines in the passage? A.  Eating more ripe bananas                                                  B.  Avoiding all Oriental foods C.  Getting plenty of sodium nitrate                                        D.  Using Vitamin B in addition to a good diet A. verified by researchers as being consistently effective       B. available in book form

C.  beneficial for hyperactive children                        D. designed to eliminate foods containing certain food additives

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

VIII. WRITING 1 (10 pts)

 Rewrite the following sentences using the given words and phrases

1. Without his help, we would have all died. (BEEN)

à If it ……………………………………………………………………………………………………….

2. She firmly believed Tom to be telling the truth. (BELIEF)

à It was …………………………………………………………………………………………………….

3. It’s only after a few weeks that you begin to feel at home here. (UNTIL)

à You won’t…………………………………………………………………………………………………

4. “If Michael doesn’t work harder, I won’t select him for the team,” said the manager. (UNLESS)

à The manager threatened…………………………………………………………………………………

5. I don’t think the television’s likely to blow up at any minute. (LIKELIHOOD)

à There…………………………………………………………………………………………………….

6. Mr. Jones remembered the date, and so did his wife.

→ Mr. Jones didn’t………………………………………………………………………………………….

7. He didn’t try to conceal his dislike to me.

→ He made no………………………………………………………………………………………………

8. The best solution was thought of by Sally.

→ Sally came………………………………………………………………………………………………..

9. “We moved here in 1998” John said.

→ John said………………………………………………………………………………………………….

10. The magazine is published every week.

→ The magazine comes………………………………………………………………………………………

IX. WRITING 2 (10 pts)

 Use the words to make sentences.

1. teacher / wish / you / work / than / you / talk//

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

2. traveller / ask / her / how long / it / take / get / London//

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

3. My father / you / meet / yesterday morning / go / swimming / every day//

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

4. examination / in / I / be / successful / last / two days//

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

5. It/ time/ governments/ do something/ so that/ world population/ start/ decrease/ instead/ increase//

       ………………………………………………………………………………………………………………………………

6. That night/ I/ go home/ feel / it/ be/ delightful evening/ look forward/ have / film/ developed

8. Developments / micro technology / be / bound / have / huge influence / various aspects / lives//

…………………………………………………………………………………………………………………………………

9. We / be / confident / future / be / our hands / and / it / be / our responsibility / contribute / bettering / own lives//

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

10. Talking / your experience / qualifications / most important part / any job interview//

…………………………………………………………………………………………………………………………………

 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HÀ NỘI                           KỲ THI OLYMPIC CÁC MÔN VĂN HÓA

     TRƯỜNG THPT THĂNG LONG                                                  NĂM HỌC 2015- 2016

 

ANSWER KEY

(0,2 pts/ each correct answer. Total : 20 pts)

I. PHONETICS

1. B

2. A

3. B

4. A

5. D

6. B

7. D

8. C

9. D

10. A

 

II. VOCABULARY AND GRAMMAR

1. A

2. D

3. C

4. D

5. C

6. B

7. C

8. A

9. A

10. D

11. D

12. A

13. A

14. A

15. A

16. B

17. B

18. C

19. C

20. C

 

III. WORD FORM  

1. cultural       2. originated                           3. ailments                   4. unexpectedly           5. ownership

6. agreement   7. characterizes                      8. diversification         9. acquisition               10. Prosperous

 

IV. PHRASAL VERBS

1. off

2. away

3. out

4. off

5. on

6. down

7. into

8. out

9. off

10. out

 

V. CLOZE TEST 1

1. to

2. whether

3. degree

4. moment

5. much / far

6. without

7. collected

8. such

9. Only

10. to

 

VI. CLOZE TEST 2

1. A

2. B

3. A

4. B

5. C

6. B

7. D

8. B

9. D

10. A

 

VII. READING COMPREHENSION

1. A

2. C

3. A

4. D

5. B

6. A

7. C

8. D

9. D

10. A

 

VIII. WRITING 1: Rewrite the following sentences using the given words and phrases

1. If it hadn’t been for his help, we would have all died.

2. It was her firm belief that Tom was telling the truth.

3. You won’t feel at home here until after a few weeks / until a few weeks have gone by.

4. The manager threatened not to select Michael for the team unless he worked harder.

5. There is little likelihood that the television will blow up at any minute

6. Mr. Jones didn’t forget the date and neither did his wife/ his wife didn’t, either.

7.   He made no effort to conceal his dislike to me.

8.   Sally came up with the best solution.

9.   John said they moved there in 1998.

10.        The magazine comes out every week.

 

IX. WRITING 2: Use the words to make sentences.

1. The teacher wished /es you to work more than you talk.

2.  The traveller asked her how long it took him / her to get to London.

3. My father , whom you met yesterday morning , goes swimming every day .

4.  The examination in which I was successful lasted for two days .

5.  It is time governments did something so that the world population can start to decrease instead of increasing.

6. That night I went home feeling that it had been a delightful evening and looking forward to having the film developed

8. Developments in micro technology are bound to have a huge influence on various aspects of our lives.

9. We are confident that the future is in our hands, and it is our responsibility to contribute to bettering our own lives.

10.Talking about your experience and qualifications is the most important part of any job interview.