Tất Tần Tật Về Cuộc Thi Olympic Tiếng Anh Tiểu Học

Được khởi xướng từ những năm 2002- 2003, cuộc thi Olympic tiếng anh đã để lại khá nhiều dấu ấn cũng như thành tựu nhất định trong nền giáo dục Việt Nam.

Giới thiệu chung

Tại Việt Nam, cuộc thi Olympic tiếng anh trẻ em được khởi xướng từ những năm 2002-2003 bởi Sở Giáo dục – Đào tạo Hà Nội và Language Link Việt Nam phối hợp tổ chức. Trải qua 18 năm cuộc thi đã không ngừng mở rộng cả về quy mô và chất lượng. Ban đầu cuộc thi tổ chức chỉ dành cho học sinh Tiểu học trên địa bàn Hà Nội (EO1), sau đó đến năm 2010 được mở rộng sang đối tượng học sinh THCS (EO2). Và đến năm 2024, cuộc thi Olympic tiếng Anh dành cho học sinh THPT (EO3) chính thức được tổ chức.

Đây thực sự là một sân chơi lành mạnh dành cho học sinh các cấp, các em có thể tự do thể hiện khả năng, năng khiếu ngoại ngữ của mình. Với những đề thi tiếng anh được thiết kế theo tiêu chuẩn khảo thí quốc tế, các em sẽ có cơ hội được trải nghiệm và thử sức, giúp các em tự tin và có kinh nghiệm hơn khi tham gia các kỳ thi quốc tế sau này.

Và trong suốt nhiều năm tổ chức, cuộc thi đã thu hút hàng chục nghìn học sinh Hà Nội đã tham gia, điều này đã đã góp phần đẩy nhanh tốc độ phổ cập hoá tiếng Anh trên địa bàn Hà Nội, cũng như khuyến khích phong trào học và học giỏi tiếng Anh tại các trường học trên địa bàn thủ đô.

Chi tiết về cuộc thi Olympic tiếng anh tiểu học 1. Giải thưởng cuộc thi

Giải thưởng cuộc thi dự kiến lấy theo tỷ lệ 60% số lượng học sinh của 15% tổng số học sinh được vào Vòng chung khảo, trong đó lấy theo tỷ lệ 5% học sinh xếp giải nhất (có điểm số cao nhất sau 2 vòng thi). Tổng giá trị giải thưởng lên tới hơn 2 tỷ đồng, bao gồm tiền mặt, học bổng tại Language Link và nhiều phần quà giá trị khác.

Học bổng có giá trị trong vòng từ 1 – 3 tháng, mọi thông tin chi tiết về học bổng đều được ghi cụ thể trên Thư học bổng gửi tới các thí sinh.

2. Điều kiện dự thi

Theo công văn số 3987/SGDĐT-GDPT , thí sinhđủ các điều kiện sau sẽ được đăng ký tham dự:

Là học sinh khối lớp 5 (EO1) các trường tiểu học trên địa bàn Hà Nội.

Đăng ký tham gia trên tinh thần tự nguyện

3. Cách đăng ký tham gia cuộc thi?

Học sinh có đủ điều kiện tham dự cuộc thi sẽ đăng ký danh sách theo hướng dẫn cụ thể của các thầy cô giáo viên trong trường, dưới sự chỉ đạo của Phòng Giáo dục và Đào tạo  về các quận, huyện, thị xã.  Phòng Giáo dục và Đào tạo các quận, huyện, thị xã sẽ xem xét chọn hoặc thi tuyển (theo điều kiện địa phương) và cử học sinh tham dự cuộc thi.

4. Vòng thi, thời gian, địa điểm?

Cuộc thi Olympic Tiếng Anh Tiểu học thành phố Hà Nội bao gồm vòng thi sơ khảo, vòng thi chung khảo và lễ trao giải. Thông tin cụ thể của từng vòng như sau:

Vòng sơ khảo: thi trắc nghiệm với 80 câu hỏi, diễn ra trong 45 phút. Phần thi này đánh giá kỹ năng đọc hiểu, sử dụng cấu trúc ngữ pháp và từ vựng của các thí sinh.

Vòng chung khảo: Hình thức thi: thực hiện bài thi nghe – đọc hiểu trong 45 phút; thi nói với giáo viên nước ngoài trong khoảng thời gian từ 5 – 7 phút. Ngoài ra, các thí sinh đạt điểm cao nhất, được chọn từ Vòng chung khảo, sẽ được tham gia các hoạt động giao lưu.

Nội dung thi: Đề thi của kỳ thi Olympic Tiếng Anh Tiểu học nằm trong chương trình tiếng Anh tiểu học của Bộ Giáo dục & Đào tạo, gồm 04 chủ điểm chính:+ Me and My Friends

+ Me and My School

+ Me and My Family

+ Me and The World Around

– Từ vựng: Theo phần từ vựng của 04 chủ điểm đã học

– Ngữ pháp: Các hiện tượng ngữ pháp và cấu trúc câu theo chương trình

– Yêu cầu về các kỹ năng Anh ngữ: Học sinh hiểu nghĩa các từ, cụm từ, ngữ âm, các bài đọc ngắn; xác định được các câu trả lời phù hợp nội dung; lựa chọn, chuyển đổi và điền câu, từ chính xác; viết được các bài miêu tả ngắn; có khả năng nghe

Thời gian, địa điểm sẽ tùy theo sự sắp xếp của Bộ Giaso Dục & Đào tạo, và được thay đổi thường xuyên theo từng năm tổ chức.

5. Đánh giá kết quả?

Kết quả chấm thi sẽ được công bố tại website chính thức của cuộc thi https://olympictienganh.edu.vn và gửi về chuyên viên phụ trách ngoại ngữ của các Phòng Giáo dục quận, huyện, thị xã. Thời điểm công bố kết quả thi sẽ theo quyết định của lãnh đạo Sở Giáo dục & Đào tạo Hà Nội.

6. Thí sinh tham dự cần lưu ý những điều sau

Khi vào phòng thi, Thí sinh phải xuất trình thẻ dự thi có đóng dấu giáp lai của trường và dấu xác nhận của Phòng GD&ĐT.

Thí sinh sẽ không được dự thi nếu đến muộn quá 15 phút kể từ lúc tất cả các thí sinh đã vào phòng thi.

Thí sinh đọc kỹ thông tin cá nhân của mình trong danh sách. Nếu có nhầm lẫn thí sinh liên hệ với Ban tổ chức hoặc Giám thị tại phòng thi để được giải quyết.

Thí sinh chỉ được phép mang theo bút chì và tẩy vào phòng thi. Giấy thi, giấy nháp do Ban Tổ chức cung cấp.

Thí sinh không được phép mang điện thoại hoặc bất kỳ thiết bị thu phát sóng vào phòng thi. Nếu vi phạm thí sinh sẽ bị đình chỉ thi.

Trong quá trình làm bài, thí sinh không được phép trao đổi bài bằng bất cứ hình thức nào. Nếu thí sinh vi phạm sẽ bị đình chỉ thi.

Thí sinh nộp bài đúng giờ quy định. Khi có yêu cầu nộp bài của Giám thị trông thi, thí sinh phải dừng bút và nộp bài cho giám thị theo chỉ dẫn của giám thị coi thi.

Sau 1/2 thời gian làm bài, nếu có nhu cầu ra ngoài, thí sinh phải được sự đồng ý của giám thị coi thi.

Khi hết giờ làm bài, thí sinh phải nộp đủ Đề thi và Bài làm cho giám thị coi thi.

Khi nộp bài, thí sinh ký tên vào Danh sách nộp bài thi có sẵn do Giám thị trông thi cung cấp. Nếu thí sinh không ký vào tờ danh sách đồng nghĩa với việc thí sinh bỏ thi.

7. Giải đáp thắc mắc cuộc thi

Nếu Phòng Giáo dục không giải quyết được, chuyển thắc mắc trực tiếp về Phòng Giáo dục Phổ thông, Sở Giáo dục & Đào tạo Hà Nội. Mọi thắc mắc về điểm số đều phải bằng văn bản và giải quyết theo trình tự và thời gian như quy định hiện hành.

8. Nội dung đề thi

Đề thi tiếng Anh của cuộc thi Olympic Tiếng Anh Tiểu học đều nằm trong chương trình học của Bộ Giáo dục & Đào tạo với 04 chủ điểm chính

Me and My Friends

Me and My School

Me and My Family

Me and The World Around

Từ vựng: Theo phần từ vựng của 04 chủ điểm đã học

Ngữ pháp: Các hiện tượng ngữ pháp và cấu trúc câu theo chương trình

Kết luận

Trung tâm anh ngữ quốc tế EduPass mang đến chương trình tiếng anh đặc biệt với phương pháp học hoàn toàn mới và cam kết 100% giáo viên bản ngữ với các khoá học tiếng anh dành cho trẻ em, khóa học IELTS, khóa học giao tiếp, dành cho người đi làm và sinh viên

TRUNG TÂM ANH NGỮ QUỐC TẾ EDUPASS

Địa chỉ: 206 Đội Cấn, Ba Đình, Hà Nội

Website: https://edupass.edu.vn/

Hotline: 0918.803.385

Kỳ Thi Olympic Tiếng Anh

       SỞ GD & ĐT HÀ NỘI                                       KỲ THI OLYMPIC CÁC MÔN VĂN HÓA

TRƯỜNG THPT THĂNG LONG                                     NĂM HỌC 2024-2024

                                                                                    ĐỀ THI MÔN: Tiếng Anh – LỚP 10

Đề thi có 5 trang, gồm 100 câu

Thời gian làm bài: 90 phút

Điểm

Chữ ký GK

  

 

 

 

 

Phách:

 

I. PHONETICS

A. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each question.

1.     A. remote                               B. control                             C. connect                            D. personal

2.     A. birthday                            B. firm                                  C. chirrup                             D. term

3.     A. possess                              B. brass                                C. moss                                D. gross

4.     A. stooge                               B. proof                                C. gooey                               D. hookworm

5.     A. measure                             B. dreadful                           C. treasure                            D. breathe

B. Choose the word whose stress pattern is different from the rest in the question.

6.     A. collection                          B. magazine                         C. electronic                         D. entertain

7.     A. agricultural                        B. environmental                  C. biological                         D. geographical

8.     A. volcano                             B. compulsory                      C. necessity                          D. stationary

9.     A. telegraph                           B. commercial                      C. monitor                            D. industry

10.   A. effectiveness                     B. accountancy                    C. satisfaction                      D. appropriate

II. VOCABULARY & GRAMMAR

A. Choose the best answer to complete each of the sentences.

        A. from                                  B. with                                 C. by                                    D. for

        A. making                              B. doing                               C. getting                             D. giving

        A. victory                              B. champion                         C. promotion                        D. honour

        A. existed                              B. lived                                C. hurt                                  D. survived

        A. Hadn’t the plane               B. Had the plane not            C. The plane had not            D. The plane not had

        A. look after                          B. measure up                      C. be equal                           D. cope 

        A. picking up                         B. being picked up               C. be picked up                    D. pick up

        A. In view of                         B. As regards                       C. In the event of                 D. However much

        A. listen/ won’t be                                                              B. listened/ wouldn’t have been     

        C. will listen/ wouldn’t be                                                  D. had listened/ wouldn’t be

        A. dying away                       B. flying away                     C. fading                              D. disappearing 

        A. wouldn’t                           B. shouldn’t                          C. didn’t                               D. mustn’t   

        A. thoughts                            B. head                                 C. mind                                D. heart 

          A. more than three times                                                  B. three times as much as 

          C. more than three times                                                  D. more three times than

          A. forgery                            B. falsehood                         C. pretence                           D. mistake 

          A. to be caused an allergic reaction than others               B. to cause an allergic reaction as others 

          C. to cause an allergic reaction than others                      D. for an allergic reaction to be caused than others

          A. When it was                    B. When was                        C. Being                               D. It was

          A. her old age                      B. her age                             C. her age old                       D. old age 

          A. The/ a                              B. A/the                               C. -/the                                 D. The/the 

          A. with                                B. from                                 C. in                                     D. of

          A. reason                             B. concern                            C. sake                                 D. care

B. Complete the passage by putting a suitable preposition in each space.

C. Use the words in capitals to form a word that fits in the space in the same line.

 

III. READING

A. Read the following passages and choose the best opinion to complete the blank or answer the questions.

         The ocean bottom – a region nearly 2.5 times greater than the total land area of the Earth – is a vast frontier that even today is largely unexplored and uncharted. Until about a century ago, the deep – ocean floor was completely inaccessible, hidden beneath waters averaging over 3,600 meters deep. Totally without light and subjected to intense pressures hundreds of times greater than at the Earth’s surface, the deep – ocean bottom is a hostile environment to humans, in some ways as forbidding and remote as the void of outer space.

         Although researchers have taken samples of deep – ocean rocks and sediments for over a century, the first detailed global investigation of the ocean bottom did not actually start until 1968, with the beginning of the National Science Foundation’s Deep Sea Drilling Project (DSDP). Using techniques first developed for the offshore oil and gas industry, the DSDP’s drill ship, the Glomar Challenger, was able to maintain a steady position on the ocean’s surface and drill in very deep waters, extracting samples of sediments and rock from the ocean floor.

         The Glomar Challenger completed 96 voyages in a 15 – year research program that ended in November 1983. During this time, the vessel logged 600,000 kilometers and took almost 20,000 core samples of seabed sediments and rocks at 624 drilling sites around the world. The Glomar Challenger’s core samples have allowed geologists to reconstruct what the planet looked like hundreds of millions of years ago and to calculate what it will probably look like millions of years in the future. Today, largely on the strength of evidence gathered during the Glomar Challenger’s voyages, nearly all earth scientists agree on the theories of plate tectonics continental drift that explain many of the geological processes that shape the Earth.

         The cores of sediment drilled by the Glomar Challenger have also yielded information critical to understanding the world’s past climates. Deep – ocean sediments provide a climatic record stretching back hundreds of millions of years, because they are largely isolated from the mechanical erosion and the intense chemical and biological activity that rapidly destroy much land – based evidence of past climates. This record has already provided insights into the patterns and causes of past climatic change – information that may be used to predict future climates.

51. The author refers to the ocean bottom as a “frontier” because it………………

   A. is an unknown territory.                                                           B. contains a wide variety of life forms

   C. attracts courageous explorers.                                                  D. is not a popular area for scientific research

52. The word “inaccessible” is closest in meaning to ………………

   A. unrecognizable                      B. unreachable                           C. unusable                       D. unsafe

53. The author mentions outer space in the first paragraph because…………………

   A. the Earth’s climate millions of years ago was similar to conditions in outer space

   B. it is similar to the ocean floor in being alien to the human environment

   C. rock formations in outer space are similar to those found on the ocean floor

   D. techniques used by scientists to explore outer space were similar to those used in ocean exploration

54. Which of the following is true of the Glomar Challenger?

   A. It is a type of submarine                                                          B. It is an ongoing project

   C. It has gone on over 100 voyages                                              D. It made its first DSDP voyage in 1968

   A. breaking                                B. locating                                  C. removing                      D. analyzing

   A. an attempt to find new sources of oil and gas             B. the first extensive exploration of the ocean bottom

   C. composed of geologists from all over the world         D. funded entirely by the gas and oil industry

   A. basis                                      B. purpose                                  C. discovery                      D. endurance

   A. years                                      B. climates                                 C. sediments                     D. cores

   A. of crucial importance            B. a waste of time and effort     C. a great success              D. a total flop

 

60. Which of the following is NOT mentioned in the passage as being a result of the Deep Sea Drilling Project?

   A. Geologists were able to determine the Earth’s appearance hundreds of millions of years ago.

   B. Two geological theories became more widely accepted by scientists.

   C. Information was revealed about the Earth’s past climatic changes.

   D. Geologists observed forms of marine life never before seen.

B. Fill in each space with one suitable word.

C. Choose the best answers to complete the reading passage.

71.

A. erased

B. broken

C. defeated

D. won

72.

A. experiencing

B. bearing

C. living

D. holding

73.

A. taking

B. turning

C. growing

D. coming

74.

A. failed

B. missed

C. stopped

D. lost

75.

A. lot

B. largest

C. most

D. majority

76.

A. made

B. brought

C. involved

D. caused

77.

A. function

B. try

C. aim

D. concentrate

78.

A. disagree

B. dislike

C. object

D. reject

79.

A. normal

B. typical

C. common

D. general

80.

A. recognise

B. know

C. observe

D. view

 

IV. WRITING

A. The passage below contains 10 mistakes. Underline the mistakes write their correct forms in the space provided in the column on the right. (0) has been done as an example.

Traditionally, mental test have been divided into two types. Achievement tests are designed to measure acquiring skills and knowledge, particularly those that have been explicitness taught. The proficiency exams required by few states for high school graduation are achievement tests. Aptitude tests are designed and measure a person’s ability to acquire new skills but knowledge. For example, vocation aptitude tests can help you decide whether you would do better like a mechanic or musician. However, all mental tests are in some sense achievement tests because they assumption some sort of past learning or experience with certainly objects, words, or situations. The difference between achievement and aptitude tests is the degree and intention use. 

 

B. Rewrite the sentences with the given word at the beginning or in brackets in such a way that their meaning remain unchanged.

91. Have you ever used gestures to communicate before?

92. It is said that he made a serious mistake.

93. People will be forced to use computers. They know they have no choice.

 94. “I won’t answer any questions,” said the arrested man.

95. Kate swam a length of the pool. No other girls as young as her did that.

96. Nothing would induce him to leave the house without locking the door. (CIRCUMSTANCES)

97. Mary thought it would be a good idea for me to see a doctor. (ADVISED)

98. Jane is very likely to be promoted. (STANDS)

99. The neighbors will look after our house while we are away. (EYE)

100. Tear gas was released as soon as the thieves touched the safe. (SOONER)

 

 

 

 

 

 

SỞ GD & ĐT HÀ NỘI                                        KỲ THI OLYMPIC CÁC MÔN VĂN HÓA

TRƯỜNG THPT THĂNG LONG                                         NĂM HỌC 2024-2024

                                                                            ĐÁP ÁN VÀ BIỂU ĐIỂM MÔN: Tiếng Anh – LỚP 10

 

(Tổng số câu toàn bài là 100 x 0,2 = 20 điểm)

Làm tròn điểm tổng đến 0,25

Lẻ 0,2 làm tròn thành 0,25

Lẻ 0,4 làm tròn thành 0,5

Lưu ý: Nếu thí sinh có cách viết khác đáp án nhưng đúng ngữ pháp, ngữ nghĩa, vẫn cho điểm tối đa. Nếu sai giới từ hoặc 2 lỗi chính tả trong 1 câu phần viết trừ nửa số điểm trong câu, sai ngữ pháp không cho điểm.

 

1. A

21. C

41. parting      

61. of

2. C

22. C

42. slightly

62. why

3. A

23. B

43. relationship

63. as

4. D

24. A

44. professional

64. that/which

5. D

25. C

45. greeting

65. important

6. A

26. D

46. familiarity

66. Without

7. B

27. A

47. hospitability

67. such

8. D

28. D

48. embarrassed

68. sunshine

9. B

29. B

49. inappropriate

69. besides

10. C

30. C

50. elderly

70. enough

11. B

31. stand out

51. A

71. C

 

12. B

32. take on

52. B

72. A

 

13. D

33. to be present to the mind

53. B

73. B

 

14. D

34. to keep one’s head above water

54. D

74. A

 

15. B

35. make over

55. C

75. D

 

16. D

36. to bully sb into doing smt

56. B

76. D

 

17. B

37. call off

57. A

77. D

 

18. A

38. carry out

58. C

78. A

 

19. D

39. go through

59. C

79. D

 

20. C

40. on fire

60. D

80. A

 

                                                           

91. Is ……it the first time you have used gestures to communicate…?

92. He …is said to have made a serious mistake.

93. Knowing……that they have no choice, people will be forced to use computers…..

94. The arrested man…refused to answer any questions/ said (that) he wouldn’t answer any questions

95. Kate…was the youngest girl to swim a length of the pool….

96. Under…….no circumstances would he leave the house without locking the door……

98. …Jane stands on a good chance of being promoted……

99. The neighbors…….will keep an eye on our house while we are away……

100. No……sooner had the thieves touched the safe than tear gas was released…….

 

 

 

Kỳ Thi Olympic Tiếng Anh – Lớp 11

 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HÀ NỘI                           KỲ THI OLYMPIC CÁC MÔN VĂN HÓA

     TRƯỜNG THPT THĂNG LONG                                                  NĂM HỌC 2024- 2024

                                                                                                  ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 11

                                                                                                         Đề thi có : 04 trang, gồm : 100 câu

                                                                                                            Thời gian làm bài: 90 phút

I. PHONETICS (10 pts)                                                                                                                                

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

 1.  A. sociable                         B. personal                  C. program                   D. opponent

2.  A. fulfillment                      B. functional                C. trustworthy              D. upsetting

3.  A. handicraft                                  B. majority                   C. discrimination         D. immigrant

4.  A. enormous                                   B. implement               C. etiquette                  D. celebrate

5.  A. anniversary                    B. avoidance               C. circumstance                       D. messaging

Choose the word with different stress pattern.

6.  A. conscientiously              B. communication       C. connectivity                        D. multimedia

7.  A. collaborate                     B. commercially          C. impractical              D. fluctuation 

8.  A. linkage                           B. password                 C. resource                  D. birthright    

9.  A. universe                         B. Internet                    C. diagram                   D. procedure

10.A. inapplicable                   B. recoverable             C. diagonally               D. congenially

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

II. VOCABULARY AND GRAMMAR (20 pts)

 Choose the best answer to complete each of the following sentences

A. It’s amazing, isn’t it?                                                            C. I’m amazing, aren’t I?

B. Isn’t it great?                                                                        D. What a lot of petrol!

  A. error                                  B. mistake                                C. blemish                               D. fault

A. danger                                  B .border                                            C. verge                                   D. margin

      A. utter                              B. correct                                 C. ever                                     D. very

 A. Not at the moment. He can’t be disturbed.                         B. OK, you will need to check my diary.

 C. OK, let me just check the diary.                                        D. Have a seat and I’ll be with you in an hour.

A. could be writing/am not driving                                          B. would write/weren’t driving                        

C. were writing/wouldn’t drive                                                             D. had written/hadn’t been driving

A. didn’t use to discriminate                                                    B. should not discriminate                              

C. cannot be discriminated                                                      D. hasn’t been discriminating

A. must have been stolen/was waiting                                                 B. should have stolen/had been waiting

C. will be stolen/am waiting                                                     D. had to steal/would be waiting

A. laid down/taken over                      B. put down/taken over             C. lay down/taken up                         D. wrote down/come over

A. nearly 80 percent of the adult population who                    B. it is nearly 80 percent of the adult population        

C. that nearly 80 percent of the adult population who                         D. that nearly 80 percent of the adult population 

11.  “ Wow! What a nice coat you are wearing!”

A.  Certainly. Do you like it, too?                                           B. I like you to say that

C. Yes,  of course.  It‘s expensive                                          D. Thanks. My mother bought it for me.

A. haggle                                 B. discuss                                C. challenge                               D. transact

A. make                                   B. do                                       C. run                                        D. carry

A. sharply                                B. thoroughly                          C. fully                                      D. coolly

A. view                                    B. aim                                     C. plan                                       D. ambition

A. or better than                      B.  as or better than that          C. as or better that           D. as or better than those

A. clear-minded                       B. absent-minded                    C. well-minded                          D. cool-minded

A. if not                                   B. but                                      C. otherwise                               D. so that

A. allowed                               B. had                                     C. supposed                               D. thought

A. that concerned with            B. it is concerned with             C. concerned with                   D. its concerns are

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

V. WORD FORM (10pts)

Read the text below and use the word given in bracket to form a word that fits in the space provided.

PRIME

CULTURE

 

ORIGIN

 

 

AIL

EXPECT

OWN

 

AGREE

 

CHARACTER

 

DIVERSE

ACQUIRE

PROSPER

IV. PHRASAL VERBS (10 pts)

Fill in the blanks with suitable prepositions.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

V. CLOZE TEST 1 (10pts)

 Fill in each blank with ONE suitable word

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

VI. CLOZE TEST 2 (10 pts)

 Read the following passage and write A, B, C or D to indicate the correct answers

1:A. invent                               B. create                                 C. make                                               D. discover

2:A. story                                B. secret                                  C. mystery                                 D. legend

3:A. somehow                         B. however                              C. somewhat                              D. whatever

4:A.at                                      B. upon                                   C. with                                       D. to

5:A. if                                      B. however                              C. whether                                 D. though

6:A. interest                             B. appeal                                 C. attract                                    D. lure

7:A. prose                                B. work                                   C. form                                      D. type

8:A. carry                                B. convey                                C. transfer                                  D. transmit

9:A. take                                  B. send                                    C. break                                     D. move

10:A. or                                   B. so                                        C. although                                D. because

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

VII. READING COMPREHENSION (10 pts)

Read the following passage and write A, B, C, or D to indicate the correct answer

       Scientists do not yet thoroughly understand just how the body of an individual becomes sensitive to a substance that is harmless or even wholesome for the average person. Milk, wheat, and egg, for example, rank among the most healthful and widely used foods. Yet these foods  can cause persons sensitive to them to suffer greatly. At first, the body of the individual is not harmed by coming into contact with the substance. After a varying interval of time, usually longer than a few weeks, the body becomes sensitive to it, and an allergy has begun to develop.  Sometimes it’s hard to figure out if you have a food allergy, since it can show up so many different ways. Your symptoms could be caused by many other problems. You may have rashes, hives, joint pains mimicking arthritis, headaches, irritability, or depression. The most common food allergies are to milk, eggs, seafood, wheat, nuts, seeds, chocolate, oranges, and tomatoes. Many of these allergies will not develop if these foods are not fed to an infant until her or his intestines mature at around seven months. Breast milk also tends to be protective. Migraines can be set off by foods containing tyramine, phenathylamine,  monosodium glutamate, or sodium nitrate. Common foods which contain these are chocolate, aged cheeses, sour cream, red wine, pickled herring, chicken livers, avocados, ripe bananas, cured meats, many Oriental and prepared foods (read the labels!). Some people have been successful in treating their migraines with supplements of B-vitamins, particularly B6 and niacin. Children who are hyperactive may benefit from eliminating food additives, especially colorings, and foods high in salicylates from their diets. A few of these are almonds, green peppers, peaches, tea, grapes. This is the diet made popular by Benjamin Feingold, who has written the book “Why your Child is Hyperactive”. Other researchers have had mixed results when testing whether the diet is effective.

A. reactions to foods               B. food and nutrition               C. infants and allergies              D. a good diet A. the vast number of different foods we eat                         B. lack of a proper treatment plan

C. the similarity of symptoms of the allergy to other problems                                                 D. the use of prepared formula to feed babies

A. indications                          B. diet                                     C. diagnosis                               D. prescriptions

A. relieved                               B. identified                            C. avoided                                 D. triggered

5. What can be inferred about babies from this passage? A. They can eat almost anything.                                            B. They should have a carefully restricted diet as infants. C. They gain little benefit from being breast fed.                    D. They may become hyperactive if fed solid food too early. A. overly active                       B. unusually low activity         C. excited                                  D. inquisitive A. lack of teeth                                                                       B. poor metabolism

C. underdeveloped intestinal tract                                           D. inability to swallow solid foods A. food additives                     B. food colorings                    C. unnutritious foods         D. foods high in salicylates

9. Which of the following was a suggested treatment for migraines in the passage? A.  Eating more ripe bananas                                                  B.  Avoiding all Oriental foods C.  Getting plenty of sodium nitrate                                        D.  Using Vitamin B in addition to a good diet A. verified by researchers as being consistently effective       B. available in book form

C.  beneficial for hyperactive children                        D. designed to eliminate foods containing certain food additives

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

VIII. WRITING 1 (10 pts)

 Rewrite the following sentences using the given words and phrases

1. Without his help, we would have all died. (BEEN)

à If it ……………………………………………………………………………………………………….

2. She firmly believed Tom to be telling the truth. (BELIEF)

à It was …………………………………………………………………………………………………….

3. It’s only after a few weeks that you begin to feel at home here. (UNTIL)

à You won’t…………………………………………………………………………………………………

4. “If Michael doesn’t work harder, I won’t select him for the team,” said the manager. (UNLESS)

à The manager threatened…………………………………………………………………………………

5. I don’t think the television’s likely to blow up at any minute. (LIKELIHOOD)

à There…………………………………………………………………………………………………….

6. Mr. Jones remembered the date, and so did his wife.

→ Mr. Jones didn’t………………………………………………………………………………………….

7. He didn’t try to conceal his dislike to me.

→ He made no………………………………………………………………………………………………

8. The best solution was thought of by Sally.

→ Sally came………………………………………………………………………………………………..

9. “We moved here in 1998” John said.

→ John said………………………………………………………………………………………………….

10. The magazine is published every week.

→ The magazine comes………………………………………………………………………………………

IX. WRITING 2 (10 pts)

 Use the words to make sentences.

1. teacher / wish / you / work / than / you / talk//

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

2. traveller / ask / her / how long / it / take / get / London//

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

3. My father / you / meet / yesterday morning / go / swimming / every day//

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

4. examination / in / I / be / successful / last / two days//

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

5. It/ time/ governments/ do something/ so that/ world population/ start/ decrease/ instead/ increase//

       ………………………………………………………………………………………………………………………………

6. That night/ I/ go home/ feel / it/ be/ delightful evening/ look forward/ have / film/ developed

8. Developments / micro technology / be / bound / have / huge influence / various aspects / lives//

…………………………………………………………………………………………………………………………………

9. We / be / confident / future / be / our hands / and / it / be / our responsibility / contribute / bettering / own lives//

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

10. Talking / your experience / qualifications / most important part / any job interview//

…………………………………………………………………………………………………………………………………

 

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HÀ NỘI                           KỲ THI OLYMPIC CÁC MÔN VĂN HÓA

     TRƯỜNG THPT THĂNG LONG                                                  NĂM HỌC 2024- 2024

 

ANSWER KEY

(0,2 pts/ each correct answer. Total : 20 pts)

I. PHONETICS

1. B

2. A

3. B

4. A

5. D

6. B

7. D

8. C

9. D

10. A

 

II. VOCABULARY AND GRAMMAR

1. A

2. D

3. C

4. D

5. C

6. B

7. C

8. A

9. A

10. D

11. D

12. A

13. A

14. A

15. A

16. B

17. B

18. C

19. C

20. C

 

III. WORD FORM  

1. cultural       2. originated                           3. ailments                   4. unexpectedly           5. ownership

6. agreement   7. characterizes                      8. diversification         9. acquisition               10. Prosperous

 

IV. PHRASAL VERBS

1. off

2. away

3. out

4. off

5. on

6. down

7. into

8. out

9. off

10. out

 

V. CLOZE TEST 1

1. to

2. whether

3. degree

4. moment

5. much / far

6. without

7. collected

8. such

9. Only

10. to

 

VI. CLOZE TEST 2

1. A

2. B

3. A

4. B

5. C

6. B

7. D

8. B

9. D

10. A

 

VII. READING COMPREHENSION

1. A

2. C

3. A

4. D

5. B

6. A

7. C

8. D

9. D

10. A

 

VIII. WRITING 1: Rewrite the following sentences using the given words and phrases

1. If it hadn’t been for his help, we would have all died.

2. It was her firm belief that Tom was telling the truth.

3. You won’t feel at home here until after a few weeks / until a few weeks have gone by.

4. The manager threatened not to select Michael for the team unless he worked harder.

5. There is little likelihood that the television will blow up at any minute

6. Mr. Jones didn’t forget the date and neither did his wife/ his wife didn’t, either.

7.   He made no effort to conceal his dislike to me.

8.   Sally came up with the best solution.

9.   John said they moved there in 1998.

10.        The magazine comes out every week.

 

IX. WRITING 2: Use the words to make sentences.

1. The teacher wished /es you to work more than you talk.

2.  The traveller asked her how long it took him / her to get to London.

3. My father , whom you met yesterday morning , goes swimming every day .

4.  The examination in which I was successful lasted for two days .

5.  It is time governments did something so that the world population can start to decrease instead of increasing.

6. That night I went home feeling that it had been a delightful evening and looking forward to having the film developed

8. Developments in micro technology are bound to have a huge influence on various aspects of our lives.

9. We are confident that the future is in our hands, and it is our responsibility to contribute to bettering our own lives.

10.Talking about your experience and qualifications is the most important part of any job interview.

 

 

 

 

 

 

 

Đề Thi Olympic Tiếng Anh Cấp Tiểu Học

PHẦN I: KIẾN THỨC NGÔN NGỮ20 Câu10 Điểm

Bài tập 1. Em hãy khoanh tròn một từ khác với các từ còn lại.Ví dụ: A. student B. worker C. teacher D. cooker

1. A. chicken B. bread C. food D. rice2. A. math B. subject C. science D. music3. A. breakfast B. lunch C. dinner D. have4. A. house B. father C. mother D. brother5. A. headache B. toothache C. doctor D. fever

Bài tập 2. Em hãy hoàn thành các tranh sau, sử dụng các tranh gợi ý:

I’d like a ………hambergur……………..

1. My father is a …………………

2. I am ……………….. at the moment.

3. Nam and Alan is going to chúng tôi Sunday

4.Mai always …………………… at 7 a.m

5. Would you like an ………………. Bài tập 3. Em hãy xếp các câu trong cột B sao cho phù hợp với nội dung các câu trong cột A.

1. Where are you from?a. Because I want a hamburger.

2. How often do you play football? b. It’s my favourite drink.

3. I like milk very much.c. I’m from London.

4. What did you do yesterday?d. Yes, I am.

5. Are you going to ride a bike tomorrow?e. Sometimes.

6. Why do you go to the food stall?f. We went to the cinema.

Em hãy ghi đáp án vào ô sau:1. …c……. 2………… 3……….. 4………… 5………… 6……….

Bài tập 4. Em hãy hoàn thành đoạn hội thoại sau, sử dụng các từ cho sẵn:

works thirty- nine her nurse where

A: What’s your mother’s name? B: (1)………. name is Lan. A: How old is she? B: She is ( 2 )……….. A: What does she do? B: She works as a ( 3 ) ………….. A: ( 4 )………..does she work? B: She ( 5 ) ………… in a hospital.

PHẦN II. ĐỌC HIỂU10 Câu10 điểm

Bài tập 1. Em hãy đọc đoạn văn và điền các thông tin vào bảng sau:My best friend is Le Van Tam. He’s ten years old. He lives at 26 Ly Thuong Kiet Street in Hanoi with his mother, father and his elder brother. He’s a student at Quang Trung Primary School. He’s tall and thin. He has short black hair. His close friends are Minh, Bao and me. His telephone number is 04.3.668.752.

Name:

Le Van Tam

1. Age

2. Home Address

5. Telephone Number

There are four seasons in Vietnam. They are spring, summer, autumn and winter. The weather in spring is usually fine and warm. Summer is always very hot and it often rains. It is a rainy season. It is cool and windy in autumn. Winter is a dry season. It is often cloudy and cold. The days in winter are short and the nights are long.

True False There are four seasons in Vietnam. □ □It’s usually fine and warm in spring. □ □It doesn’t rain in summer. □ □It’s often cloudy and cold in winter. □ □The days in winter are long. □ □

Em hãy dựa vào cây gia đình và viết về gia đình bạn Nam.

Mr. Kien Mrs. Lan doctor teacher42 years old 38 years old

Đáp Án Olympic English 2024

Olympic tiếng Anh Học sinh Sinh viên hiện đang là cuộc thi thu hút sự tham gia của đông đảo học sinh, sinh viên trên toàn quốc. Đây là cuộc thi bổ ích giúp mọi người trau dồi được kiến thức

1. Choose one correct answer to fill in the blank

But as soon as she reached the meeting point for the rally, there was no time for day ……..

2. Choose one correct answer to fill in the blank

In the interest of safety the main valve on the machine had to be ……. off.

3. Choose one correct answer to fill in the blank

Julia married a wealthy old man when she was only eighteen because all she wanted was to be rich. Years later she realized it was a big ……..

4. Identify the meaning of the underlined word or phrase

Tom told Andrea that giant turtles had escaped from the city zoo and were eating only left-handed people. It wasn’t until she saw the smirk on his face that Andrea noticed he was just pulling her leg.

5. Choose one correct answer to fill in the blank

The teacher asked her students to do their ……..

6. Choose one correct answer to fill in the blank

You are ……. smart.

7. Choose one correct answer to fill in the blank

Brian came home very angry and started shouting at the kids and ……. the table.

8. Choose one correct answer to fill in the blank

Tom works the ……. of anyone.

9. Choose one correct answer to fill in the blank

It’s getting late now and I’m very tired so I think we’ll ……. it a day.

10. Identify the meaning of the underlined word or phrase

Yes, we went away on holiday last week but it rained day in, day out.

11. Choose one correct answer to fill in the blank

I asked you ……. of these shoes you think would go with my outfit.

12. Choose one correct answer to fill in the blank

Mike: She always goes to work on a bike.Jane: …….

13. Choose one correct answer to fill in the blank

You like milk in your tea, …….?

14. Choose one correct answer to fill in the blank

Once out in the open air I experienced a violent ……. but soon the sun came out.

15. Choose one correct answer to fill in the blank

John: ‘I must say you really helped us out when we lostthose passports.’ Sue: ‘…….

16. Choose one correct answer to fill in the blank

They panicked and ……..

17. Choose one correct answer to fill in the blank

You see throughout our ……. season we have never received so much laughter as we have from you.

18. Identify the meaning of the underlined word or phrase

You shouldn’t worry about the exam because you have prepared well and you’ll probably find it a piece of cake.

19. Choose one correct answer to fill in the blank

Sadly the smaller frog grew tired and drowned but the older one kept on moving about and in the morning……..

20. Choose one correct answer to fill in the blank

Waiter: You’ll have no luck there either. We haven’t got any ……..

21. Choose the correct definition

fluctuate

22. Choose the correct definition

star

23. Choose the correct definition

in a hurry

24. Choose the correct definition

migration

25. Choose the correct definition

inject

26. Choose the word which is stressed differently from the rest 27. Choose the word which is stressed differently from the rest 28. Choose the word which is stressed differently from the rest 29. Choose the word which is stressed differently from the rest 30. Choose the word which is stressed differently from the rest 31. Find the part of the sentence which is incorrect

June, July and August are typical summer months with many long, sunny days. September is the start of autumn or the fall as people in North America says. October is a very colourful month because of the different colours on the trees.

32. Find the part of the sentence which is incorrect

The parcel was so grand that it wouldn’t go through my letter box.

33. Choose one correct answer to fill in the blank

They ……. here for three years before you ……. last week.

34. Choose one correct answer to fill in the blank

Bill, ……. son works for us, can provide an estimate.

35. Choose one correct answer to fill in the blank

People all over the world have ……. Agatha Christie’s stories.

36. Choose one correct answer to fill in the blank

……. he wasn’t feeling very well, David was determined to take part in the inter university athletics meet.

37. Choose one correct answer to fill in the blank

“…….?” They asked me.

38. Choose one correct answer to fill in the blank

I may ……. able to come to your party if I have the time.

39. Choose one correct answer to fill in the blank

……. you want to go out during a lecture, what should you do?

40. Choose one correct answer to fill in the blank

Mari Can I borrow your umbrella for a day? Ann: …….

41. Choose one correct answer to fill in the blank

Try ……. these irregular verbs by next week.

44. Choose one correct answer to fill in the blank

My best friend and I ……. each other for over fifteen years. We still ……. together once a week.

45. Choose one correct answer to fill in the blank

Bob ran 100 meters ……. 11 seconds.

46. Choose one correct answer to fill in the blank

They ……. married but in the end, they changed their mind.

47. Choose one correct answer to fill in the blank

……. one of you is coming to my house later?

48. Choose one correct answer to fill in the blank

Last night at this time, they ……. the same thing.

49. Find the part of the sentence which is incorrect

Dave believed the plan was to dangerous and at first he said he didn’t want to have anything to do with it.

50. Choose one correct answer to fill in the blank

……. is that guy talking to your sister?

51. Identify the meaning of the word or phrase

polarize

52. Identify the meaning of the word or phrase

observance

53. Identify the meaning of the word or phrase

stammer

54. Identify the meaning of the word or phrase

rectify

55. Identify the meaning of the word or phrase

premium

56. Choose the word which is stressed differently from the rest 57. Choose the word which is stressed differently from the rest 58. Choose the word which is stressed differently from the rest 59. Choose the word which is stressed differently from the rest 60. Choose the word which is stressed differently from the rest

Tuần 1

Choose one correct answer to fill in the blank ……. 4 of my grandparents are still alive.

Both ✔

None

All

Many

Identify the meaning of the underlined word or phrase

I can see there are no flies on you but you must admit it is very cheap.

you’re not clear

you’re not easy

you’re not clever

you’re not stupid ✔

Choose one correct answer to fill in the blank

……. is that guy talking to your sister?

Which

Whose

C. Who ✔

Whom

Choose one correct answer to fill in the blank

There are eight pets in my house. Six are cats and ……. are dogs.

others

another

the other

D the others ✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Old lady: All I want to know is ……. day today is.

A .what ✔

when

where

who

Choose one correct answer to fill in the blank

At ……. I think she’s very pretty.

last

lost

less

Least ✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Mike: ‘Guess how much income tax I pay.’

Jane: ‘…….’

I haven’t a thought.

I haven’t a belief.

I haven’t a point.

I haven’t a clue.✔

Choose one correct answer to fill in the blank

I’m tired of waiting for buses, I’m going there ……. foot.

with

on✔

to

By

Choose one correct answer to fill in the blank

Charles: That’s really ……. I nd that dicult to believe.

amaze

B. amazing✔

amazes

amazed

Choose one correct answer to ll in the blank

The RM has expanded and they want to ……. on extra staff.

do

get

make

take✔

Identify the meaning of the underlined word or phrase

I know you are very sorry that you broke the pot but accidents will happen.

things will take place

things do occur

things take place often✔

things often go wrong

Choose one correct answer to fill in the blank

My mother was very angry; she couldn’t stop ……. up and down the hallway.

straying

limping

Pacing ✔

strolling

Choose one correct answer to ll in the blank

Mrs Ashton: Excuse me but do you know ……. this train is going to London?

since

if

How ✔

whenever

Choose one correct answer to fill in the blank

Distributors will probably bump ……. the price of the software when the next version is released.

Up ✔

on

off

out

Identify the meaning of the underlined word or phrase

I simply can’t stand sugar in my tea or coffee.

can’t eat

can’t drink

can’t tolerate

can’t allow ✔

Choose one correct answer to fill in the blank

After two rings of the bell she suddenly ……. in the doorway.

seemed

looked

C. appeared✔

viewed

Choose one correct answer to fill in the blank

These days I wish I could turn the clock ……. and tell Doris how right she was!

out

in

on

back✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Last night, I ……. I was calling the police, and today I really did it.

dream

dreaming

C. dreamed✔

have dreamed

Choose one correct answer to fill in the blank

You’re an asset to our team. …….

Stay it up!

Remain doing it!

Keep it up! ✔

Continue it up!

Choose one correct answer to ll in the blank

I see you have a ……. in your car.

card

route

C. map✔

drawing

Choose the correct denition

homogeneous

noun: a person trained in sports, games, or other activities that require strength, speed, and skill

B consisting of things or people that are all the same or all of the same type✔

noun: money or something else given as payment for work done or to make up for a loss

the possibility of something bad or unpleasant happening

Choose the correct denition

put the rubbish out

to put something in a particular position

verb: throw away waste in house✔

adjective: raised or built above ground level

Choose the correct denition

leisure

noun: the time when you are not working ✔

a small, cheap hotel

noun: a short news piece; a newsletter

a card shown by the referee to a player who has broken the rules of the game and is not allowed to play for the rest of the game

Choose the correct denition

cabbage

noun: a vegetable with a short stem and a circular, thick head of green or purple leaves ✔

adjective: allowed by the law

noun: the state or process of taking pleasure in something

adjective: (of a person) traditional and reluctant to change

Choose the correct denition

antimicrobial

to make something or someone seem less bad

to destroy or remove (something) completely

noun: a skill or accomplishment that proves a person is able to something

Capable of destroying or inhibiting the growth of microorganisms✔

Choose the word which is stressed differently from the rest

discourage

derivative

spirited✔

anatomy

Choose the word which is stressed differently from the rest

speculate

similar

literary

D. horizontal✔

Choose the word which is stressed differently from the rest

preamble

versatile

patently

D. inheritance✔

Choose the word which is stressed differently from the rest

irony

B. punctuation✔

supplement

counselor

Choose the word which is stressed differently from the rest

piloting

B. technological✔

citizen

maritime

Choose one correct answer to fill in the blank

……. you really help me? If so, I should be most grateful.

A. Could✔

Must

May

Might

Choose one correct answer to fill in the blank

When I arrived, no arrangements ……..

had been made✔

weren’t made

hadn’t been made

have been made

Choose one correct answer to ll in the blank

She suddenly realized that she only had a few days left on her vacation, so she decided to ……. the

most of it.

A. make✔

do

made

did

Choose one correct answer to fill in the blank

What’s your view of what’s coming next? – …….

Things can only grow better.

B. Things can only get better.✔

Things can only show better.

Things can only appear better.

Choose one correct answer to ll in the blank

Michelle screamed when she saw the spider ……. dangled from the one clean bathroom towel.

whom

where

that✔

whose

Choose one correct answer to ll in the blank

Could you please turn ……. the stereo? The music is interesting.

up✔

off

round

to

Find the part of the sentence which is incorrect

If you like, I can say you more about this wonderful event.

If

say✔

more

Find the part of the sentence which is incorrect

Ah, you must have muddling up the last two digits because you obviously dialled 8 – 5 instead of 5

– 8.

must

muddling✔

instead of

Choose one correct answer to fill in the blank

……. to speak?

To whom did the reporter want✔

To who did the reporter want

To whom the reporter wanted

What did the reporter want

Choose one correct answer to fill in the blank

Bob ran 100 meters ……. 11 seconds.

in✔

at

on

with

Choose one correct answer to fill in the blank

Don’t you think this would be the ……. spot for a picnic?

lovely

more lovely

loveliest

most lovely✔

Complete the sentence with the best verb.

capture✔

captures

Choose one correct answer to ll in the blank

……. drive me home later?

Do you think you can✔

You can

Did

Is possible

Choose one correct answer to fill in the blank

I didn’t go with them since I ……. for a test on the following day.

must have prepared✔

have been preparing

had to prepare

was being prepared

When electronic waste isn’t disposed of properly, it releases toxic chemicals and cancer-causing

can poison wildlife and people.

Nevertheless✔

Therefore

Choose one correct answer to fill in the blank

You were the last one ……. the oce. Did you see anyone ……. the building?

leaving / to enter

to leave / enter

left / entering✔

leave / entered

Choose the word that best completes the sentence.

birthday.

friendly✔

nicely

Choose one correct answer to fill in the blank

We wanted to go to the beach. ……., it started to rain and we stayed at home.

However✔

Moreover

yet

Consequently

Choose one correct answer to fill in the blank

I don’t want anybody but ……. to work on this project.

she

her✔

hers

she’s

Choose one correct answer to fill in the blank

He may never speak to me again if he ……. out what happened.

will nd✔

was nding

nds

had found

Identify the meaning of the word or phrase

fertile

cold

essential quality; reputation; honor

rich; fruitful; inventive; creative; intellectually productive✔

suffering from excessive loss of wate

Identify the meaning of the word or phrase

yeast

descendant

B foam, or troth, or the sediment, of beer or other in fermentation✔

quantity of bread baked at one time; a collection of things or persons to be handled together

beyond what has been said; further; besides; in addition; furthermore; also; likewise

Identify the meaning of the word or phrase

twilight

free from obstructions; make surface shine

light perceived before the rising, and after the setting, of the sun; faint light; dubious or uncertain medium through which anything is viewed ✔

seclude; set apart or cut off from others

branch of physics concerned with the motion of bodies

Identify the meaning of the word or phrase

tenor

continuous, unwavering course; exact meaning or actual wording of a document✔

state of being unable to pay your debts

freeing someone from the control of another

impose ne or tax; collect payment

Identify the meaning of the word or phrase

ivory

prepare, as food, by cooking in a dry heat, either in an oven or under coals, or on

heated stone or metal

share of money, food, or clothing that has been charitably given

teeth of elephant; pale or grayish yellow to yellowish white✔

one that opposes, stands in the way of, or holds up progress

Choose the word which is stressed differently from the rest

spatula

antarctica✔

clarion

brainstorming

Choose the word which is stressed differently from the rest

mimicry

talisman

unappreciated✔

concubine

Choose the word which is stressed differently from the rest

echelon

coexist ✔

sanctify

egoist

Choose the word which is stressed differently from the rest

contented

prosaic

resuscitate

labyrinth✔

Choose the word which is stressed differently from the rest

skyrocket

dispensary✔

ambivalent

exchequer

Bộ 2:

Choose one correct answer to fill in the blank

Everything in the ……. is lovely.

A roses

B owers

C grass

D garden ✔

Choose one correct answer to fill in the blank

How ……. money do you have?

A much✔

B more

C many

D often

Identify the meaning of the underlined word or phrase

I’ve looked everywhere for my passport and can only assume it has gone astray.

A got freed

B got taken

C got missed

D got lost✔

Choose one correct answer to fill in the blank

A stood

B stored✔

C stoked

D stopped

Choose one correct answer to fill in the blank

I asked you ……. of these shoes you think would go with my outt.

A whose✔

B who

C whom

D which

Choose one correct answer to fill in the blank

One of that child’s teeth is very ……. and will soon fall out.

A lost

B losing

C lose

D loose✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Barbara, your boyfriend is waiting for you ……. in the car.

A around

B outside✔

C above

D against

Identify the meaning of the underlined word or phrase

Between you and me, so don’t tell anyone, I’m sure he’ll lose the election.

A In truth✔

B In condence

C In fact

D In conclusion

Choose one correct answer to fill in the blank

Christina loves to …….!

A so

B soul

C sew

D sow✔

Choose one correct answer to fill in the blank

The rescuers tried desperately to listen out for people trapped in the wreckage but sadly the cries

of those trapped were ……..

A unhearing✔

B auditory

C audited

D inaudible

Identify the meaning of the underlined word or phrase

I can’t wait to hear about your English class.

A am eager to✔

B am late to

C am indifferent

D am happy to

Choose one correct answer to fill in the blank

How ……. does the book cost?

A much✔

B many

C lots

D a lot

Choose one correct answer to fill in the blank

Now remember don’t be late with your thesis and don’t forget the ……. is Tuesday week.

A sideline

B by line

C deadline✔

D lifeline

Choose one correct answer to fill in the blank

You can’t compare the ……. of watching live theatre with watching a lm.

A knowledge

B experience✔

C understanding

D knowing

Choose one correct answer to fill in the blank

He saw the ants and ……. them with all the strength he could nd to let him have a little food.

A begged

B bade✔

C bid

D bartered

Choose one correct answer to fill in the blank

Everything is so much bigger than you expect and you are constantly ……. your head from side to

side.

A tipping

B testing✔

C turning

D trying

Choose one correct answer to fill in the blank

Why are you angry ……. him?

A of

B from

C on

D with✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Alan: Excuse me ……. but what are you doing?

A intervening

B interviewing

C interrupting✔

D intercepting

Choose one correct answer to fill in the blank

Oh, come on it’s ……. not that dicult.

A quickly

B hardly

C always

D surely✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Right. What’s this? Oh no, you’re ……. me out of the rm.

A leaving✔

B throwing

C paying

D shutting

Choose the correct denition

poultry

B noun: birds such as chicken, turkey, duck, and geese that are raised as food✔

C

noun: having or involving expert knowledge of a particular area of work, study or

medicine.

D something that happens

Choose the correct denition

purpose

A noun: the reason why something is made or done✔

B verb: describe (someone or something) in a particular way.

C noun: a major food shortage in a large area

D to make something stronger, more active or more healthy

Choose the correct denition

memory

A adjective: being in a close relationship with someone

B noun: the act of crossing a boundary to conquer, weaken, or injure

C noun: an unhealthy condition of the body caused by not getting enough food or

nutrients

D noun: the ability to remember information, experiences, and people✔

Choose the correct denition

platform

A noun: a feeling of admiration; an understanding that someone or something should be treated with honor or in a careful manner

B phrase: to care for somebody/something/yourself; to be careful about something

C noun: a sudden, violent burst of energy

D noun: a raised surface for people to stand on, especially when they are speaking to a lot of people ✔

Choose the correct denition

segment

A verb: to save someone from a dangerous or unpleasant situation

B believing in old or traditional ways; having traditional ideas

C noun: a line, or a portion of a line, with dened endpoints✔

D adjective: too expensive

Choose the word which is stressed differently from the rest

A colony✔

B improvement

C contribute

D repression

Choose the word which is stressed differently from the rest

A militia

B surgery✔

C rebellion

D society

Choose the word which is stressed differently from the rest

A aftermath

B condential✔

C credible

D calcium

Choose the word which is stressed differently from the rest

A amateur

B sherman

C overlap✔

D institute

Choose the word which is stressed differently from the rest

A instrument

B migration

C producer

D assuming

Complete the sentence with the better correlative conjunctions.

A neither…nor

B both…and✔

Choose the word that best describes or modies the word in bold.

A devastatingly

B devastating✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Diner: In that ……. I’ll try the roast beef.

A example

B case✔

C instance

D situation

Choose one correct answer to fill in the blank

Doctors often use X rays ……. they can pass through skin and esh.

A so that✔

B as long as

C provided

D nevertheless

Find the part of the sentence which is incorrect

No, you’re wrong I didn’t employ my name. The car is still mine because I signed it Mickey

Mouse.

A wrong

B employ✔

C mine

Choose one correct answer to fill in the blank

Sea turtle eggs ……. to protect from ……. by other animals.

A are buried/ being eaten✔

B buried/ to be eaten

C are buring/ eating

D be buried/ eaten

A Still

B Thus✔

Choose the word that best describes or modies the word in bold.

A nicely

B friendly✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Andrea’s husband is a truck driver. He ……. huge semi-trailers for a living.

A drive

B drives✔

C driven

Choose one correct answer to fill in the blank

Charlie: Well, it all started when my wife ……. out on me.

A strolled

B rushed✔

C paced

D walked

Find the part of the sentence which is incorrect

Yes, I understand this is a very important documentary but I must get my glasses before I do

that.

A understand

B documentary✔

C glasses

Select the best pronoun to complete the sentence.

A us

B ourselves✔

C myself

Choose one correct answer to fill in the blank

Lyle Lovett, ……. I last saw perform over ten years ago, is on tour again.

A he who

B to whom

C who✔

D that

Choose one correct answer to fill in the blank

You ……. the air pressure in your tires if you do not want to get a at tire on your trip.

A should be checked✔

B do not have to check

C mustn’t check

D ought to check

Choose one correct answer to fill in the blank

Maria wasn’t at the party last night, was …….?

A she✔

B her

C herself

D it

Choose one correct answer to fill in the blank

The book is optional. My professor said we ……. read it if we needed extra information for the essay. But we ……. read it if we don’t want to.

A will / cannot

B must / ought not

C could / do not have to

D can / should not✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Hello, my name is Bob! I haven’t anything to do tonight, so if you’re not busy, would you like to watch …….movie or something with me?

A a✔

B an

C the

Choose one correct answer to fill in the blank

I heard the sound of glass breaking in the living room and ran to see what had happened. A pigeon had own ……. the window and broken it.

A for

B from✔

C by

D against

Select the best pronoun to complete the sentence.

A yourself

B you✔

C itself

Choose one correct answer to fill in the blank

……. was the youngest person to be elected President of the United States?

A Which

B What

C Where

D Who✔

Identify the meaning of the word or phrase

enthusiasm

A portraiture; picture; likeness of a person, especially one showing the face

B set out for display or use; place in orderly arrangement

C great excitement for or interest in a subject or cause; feeling of excitement✔

D observer; audience; one who looks on

Identify the meaning of the word or phrase

catholic

A choice and use of words in speech or writing

B license; authorize; hold under a lease or rental agreement of goods and services

C one who makes great sacrices or suffers to further belief or principle; one who endures great suffering

D broadly sympathetic; universal; related to Roman Catholic Church✔

Identify the meaning of the word or phrase

injustice

Unjust act; practice of being unjust or unfair

Original work used a model; original type

Violent anger; rage; uncontrolled action, turbulence

a Large open vessel for holding or storing liquids

Identify the meaning of the word or phrase

collapse

A slender, elongated, threadlike object or structure; material to make paper or cloth

B breakdown; failure✔

C essay; ordinary speech or writing; commonplace expression or quality

D quartz; glassware made of quartz; high-quality, clear, colorless glass

Identify the meaning of the word or phrase

morale

A leave someone who needs or counts on you

condence; mood or spirit of a group that makes the members wants the group to succeed✔

D written work in a new form; edition; interpretation of a particular viewpoint

Choose the word which is stressed differently from the rest

A abacus

B menagerie

C acoustics

D exonerate✔

Choose the word which is stressed differently from the rest

A diminutive✔

B stopover

C harmonize

D excrement

Choose the word which is stressed differently from the rest

A obscurity

B hysterical

C bigamy✔

D hypnotic

Choose the word which is stressed differently from the rest

A approachable

B succulent✔

C impoverished

D pedantic

Choose the word which is stressed differently from the rest

A debrieng

B chronicle

C octopus

D watermelon✔

3. Đáp án thi Olympic tiếng Anh số 3

1 Choose one correct answer to fill in the blank

I think there is ……. wrong with my VCR. It is not working very well.

A anything

B nothing

C something ✔

D everything

Choose one correct answer to fill in the blank

I think you ought to go, …….

A ought you?

B do I?

C don’t you?✔

D do you?

Choose one correct answer to fill in the blank

After a few minutes he ……..

A attains a river

B acquires a river

C nears a river

D reaches a river✔

Choose one correct answer to fill in the blank

In ……. of the terrible weather you have come along tonight, ladies and gentlemen, and I should like to thank all four of you for coming.

A spite✔

B despite

C view

D spiteful

Choose one correct answer to fill in the blank

They ……. from the re unhurt.

A evaded

B escaped✔

C avoided

D abstained

Choose one correct answer to fill in the blank

……. now that I’ve heard what he has done to his family.

A I think often of him

B I think a lot of him✔

C I don’t think at all of him

D I don’t think much of him

Choose one correct answer to fill in the blank

Can anyone give me ……. please because I have just fallen over?

A hand

B a hand✔

C the hand

Choose one correct answer to fill in the blank

……. you please bring me my notebook?

A Shall

B Could✔

C May

D Must

Choose one correct answer to fill in the blank

The only reason for them going to the cinema on that day was to nd some form of ……..

A internment

B involvement

C engrossment

D entertainment✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Frank: ‘I hear that the Government is going to abolish income tax.’ Jill: ‘…….’

A That is the day!

B That could be the day!

C That may be the day!

D That’ll be the day!✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Fellow citizens I am honoured to be ……. to speak to you tonight about my party.

A demanded

B forced

C enquired

D invited✔

Choose one correct answer to fill in the blank

The chairman of the board has been working in the nance industry ……. 1984.

A in

B on

C since✔

D at

Choose one correct answer to fill in the blank

As you probably know the Tranquillity Party stands for peace and ……. in the countryside.

A quite

B quiet✔

C quietly

D quieten

Choose one correct answer to fill in the blank

You’ve been making so much noise with your music that people at the far end of the road can ……. you.

A listen to

B listening to

C hear✔

D hearing

Choose one correct answer to fill in the blank

If you say ‘I shall’ then you are talking ……..

A on the future

B about the future

C to the future

D for the future✔

Choose one correct answer to fill in the blank

There is ……. I need to do tomorrow afternoon.

A any

B anything

C yet

D something✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Sarah: ‘You’re being very rude!’

Paul: ‘…….’

A Oh I have, have I?

B I am, you think?

C Oh I am, am I?✔

D Oh it is, is it?

Choose one correct answer to fill in the blank

Your ……. break is from noon to 1 pm.

supper

breakfast

eating

lunch✔

Choose one correct answer to fill in the blank

I’ve tried those tablets and they haven’t done me any ……..

A benet

B good

C better✔

D best

Identify the meaning of the underlined word or phrase

We need to do something about it! This situation is getting out of hand!

A too big

B too organized

C out of control✔

D out of order

Choose the correct denition

go jogging

a deer of the tundra and subarctic regions of Eurasia and North America, both sexes of which have large branching antlers.

B verb: the activity of running at a slow, regular speed, especially as a form of exercise ✔

noun: a child of someone’s aunt or uncle

D noun: the willingness to let others have their own opinions, beliefs, or ways of behaving even if they are not the same as your own

Choose the correct denition

pommel horse

B a large object on four legs with two handles on top, which gymnasts put their hands on and swing their body and legs around ✔

C noun: the amount of food, drink, etc. that you take into your body

D fighting or a ght, especially during a time of war

Choose the correct denition

certainly

A adjective: unable to be reversed or turned around; permanent

B liking somebody/something very much; very interested in somebody/something

D verb: to suggest or be a sign of something that will happen in the future

Choose the correct denition

unpalatable

A noun: a situation in which there is not enough of something

B thinking quietly and seriously about something

C (of facts, ideas, etc.) unpleasant and not easy to accept✔

D adjective: If something is compulsory, you must do it because of a rule or law.

Choose the correct denition

globalization

A adjective: never having happened before

B noun: a motorized moving staircase

C the fact that different cultures and economic systems around the world are becoming connected and similar to each other because of the inuence of large multinational companies and of improved communication ✔

D noun: a person or organization that buys goods or services from a shop or business

Choose the word which is stressed differently from the rest

A secondary

B motivate

C caregiver

D perimeter✔

Choose the word which is stressed differently from the rest

A battleeld

B buttery

C heroic✔

D publicly

Choose the word which is stressed differently from the rest

A generic

B accordingly

C terribly✔

D specic

Choose the word which is stressed differently from the rest

A ascertain✔

B turbulent

C marketing

D dialog

Choose the word which is stressed differently from the rest

A encompass

B testament✔

C humanity

D uncommon

Choose the word that best completes the sentence.

The water level of Lake Hancock decreased _ year after year.

A steadily✔

B steady

Choose one correct answer to fill in the blank

They are unhappy with the way things ……..

A are going✔

B were going

C have been going on

D will be going on

Choose one correct answer to fill in the blank

……. TV for the last four hours? Turn it off and get some exercise.

A Do you watch

B Are you watching

C Watched you

D Have you been watching✔

Choose one correct answer to fill in the blank

He will work at his desk until he ……. to another meeting in the middle of the afternoon.

A went

B go

C will go

D goes✔

Choose one correct answer to fill in the blank

This is the girl ……. car hit that tree last week.

A who

B which

C whose✔

D whom

Complete the sentence with the best verb.

Neither Kurt nor his friends _ much science ction, but they are willing to see Gravity with us because it got such good reviews.

A watches

B watch✔

Find the part of the sentence which is incorrect

Now, let me have a closer look at this. Tell me which does that say?

A closer

B which✔

C that

Choose one correct answer to fill in the blank

I broke my leg when Tony and I ……. for the school sports day.

A practised

B were practising✔

C used to practise

D are pratising

Choose one correct answer to fill in the blank

The students ……. Chapter 5 on Monday next week, so they are preparing for it now.

A is studying

B will study

C are studying✔

D study

Find the part of the sentence which is incorrect

I do hope this session helps you improve your listening skills. Buy for now.

A do

B helps✔

C Buy

Complete the sentence with the best verb.

Neither he nor Zane _ with me that building more highways would be the best solution for California’s transportation problems.

A agree

B agrees✔

Choose one correct answer to fill in the blank

Does your dog live inside ……. outside?

A but

B because

C though

D or✔

Choose one correct answer to fill in the blank

There have been many complaints ……. your behavior.

A with

B of

C about✔

D for

Complete the sentence with the best correlative conjunctions.

The most impressive astronomical display I’ve ever seen was _ a meteor shower _ the aurora borealis.

A not chúng tôi also

B either…or✔

C both…and

In China, mountainous areas are being attened to make more room for new construction; _, in the United States, mountaintops are being removed so that miners can access coal reserves.

A likewise✔

B therefore

C after all

Complete the sentence with the best verb.

When we host a dinner party, either my husband or I _ each guest at the door.

A greets

B greet✔

Choose one correct answer to fill in the blank

He wrote the answer on ……. and threw it to me.

A a pieces of paper

B a piece of paper✔

C piece of papers

D pieces of papers

On D-Day, June 6, 1944, about three hundred thousand Allies famously approached the shores of northern France at Normandy to ght German troops. _, the three-month invasion is considered by many to be the key turning point in World War II because it ended Germany’s occupation of Europe.

A Meanwhile✔

B Indeed

Choose one correct answer to fill in the blank

……. the summer, the town’s population has grown by nearly a quarter.

Ago

B For

C Since✔

D At

Choose one correct answer to fill in the blank

I am looking for the report which ……. on the table.

A placed

B has been placed✔

C was placing

D has placed

Identify the meaning of the word or phrase

tactile

A hew; cut by striking with a heavy sharp tool, such as an ax

B observe carefully; notice; show; indicate

C denite; separate; different

D used for feeling; relating to sense of touch; perceptible to the sense of touch; tangible✔

Identify the meaning of the word or phrase

bore

A of lesser importance or stature or rank; not of legal age; limited in size or scope

B drill; make a hole in or through, with or as if with a drill✔

C have a beginning or origin; originate; start; begin

D action or manner of throwing something

Identify the meaning of the word or phrase

item

A freeing someone from the control of another

B a whole individual unit; a distinct part that can be specied separately in a group✔

C try to stir up public opinion; promote growth of; apply warm lotion to

D dislike intensely; feel antipathy or aversion towards

Identify the meaning of the word or phrase

warrant

A with meaning; word for word; letter by letter

B considerate; having intellectual depth; giving close attention

C guarantee; assurance by seller; authorization or certication✔

D body of law; system of rules or regulations relating to one subject; system of symbols, letters, or words

Identify the meaning of the word or phrase

exhaust

A laugh with short catches of the breath or voice; laugh in light, affected, or silly manner

B loyalty or allegiance to a cause or a person; complete condence

C way; footway; course or track; route; passage

D gases ejected from an engine as waste products; use up the whole supply of✔

Choose the word which is stressed differently from the rest

A fumigate

B impressionable✔

C glorify

D cowardly

Choose the word which is stressed differently from the rest

A paternal

B impervious

C sedative✔

D solidify

Choose the word which is stressed differently from the rest

A ambrosia✔

B obelisk

C revelry

D meditate

Choose the word which is stressed differently from the rest

A purgatory

B savagery

C prophetic✔

D perforated

Choose the word which is stressed differently from the rest

A headquarter

B hyperbole

C dilation

D momentary✔

Vòng 1 tuần 6

1 Choose one correct answer to fill in the blank

I believe it is ……. to hold a door open for a lady.

A politic

B polite ✔

C political

D politeness

Choose one correct answer to fill in the blank

We always ……. at the hotel by the marina when we go to San Francisco.

A stay ✔

B live

C inhabit

D reside

Identify the meaning of the underlined word or phrase

I should be grateful if you would let me keep myself to myself.

A be quiet ✔

B be private

C be lonely

D be special

Choose one correct answer to fill in the blank

He wanted his sons to pay as much ……. to the cultivation of the farm as he had done many years.

A thought

B care

C attention ✔

D management

Choose one correct answer to fill in the blank

Yes, doctor I’m sorry I ……. you.

A intervened

B intersected

C interrupted ✔

D interfered

Choose one correct answer to fill in the blank

That’s interesting. We are talking about the car ……. has a red roof.

A that ✔

B who

C that’s

Choose one correct answer to fill in the blank

Antoinette couldn’t possibly believe that he ……. her at the party like that.

A deserted ✔

B quitted

C surrendered

D resigned

Choose one correct answer to fill in the blank

To start ……. we have comedy.

A with

B up

C out ✔

D in

Choose one correct answer to fill in the blank

……. I have your permission to leave the meeting early?

A Will

B Would

C May ✔

Identify the meaning of the underlined word or phrase

He kept saying he didn’t do it but in the end he said he had done it.

A at the end

B finally ✔

C at last

D by the end

Choose one correct answer to fill in the blank

Are you sure your new boss isn’t married? – Yes, honestly, I have it straight from the horse’s ……..

A back

B mouth ✔

C foot

D nose

Choose one correct answer to fill in the blank

I ……. a lot of presents for my birthday.

A got ✔

B became

C become

Choose one correct answer to fill in the blank

I think there is ……. wrong with my VCR. It is not working very wefill.

A anything

B nothing

C something ✔

D everything

Choose one correct answer to fill in the blank

They like to think they’re very important people but politicians just talk a lot of hot ……. most of the time.

A words ✔

B steam

C air

D stuff

Choose one correct answer to fill in the blank

The bank manager smiled and announced that his application for a loan had been ……..

A approved ✔

B improved

C disproved

D reproved

Choose one correct answer to fill in the blank

With a life time of ……. in doing afill the walks in the town.

A experience ✔

B knowing

C habit

D custom

Choose one correct answer to fill in the blank

Arthur received an award, and when they cafilled his name he ……. proudly from the audience to get to the stage.

A prowled

B paced

C strode

D stalked ✔

Choose one correct answer to fill in the blank

For crying out ……. how many times do I have to tefill you how to work that machine?

A strong

B loud ✔

C full

D hard

Choose one correct answer to fill in the blank

My boss is very ……..

A nicer

B nice ✔

C nicest

D much nice

Choose one correct answer to fill in the blank

In ……. of the terrible weather you have come along tonight, ladies and gentlemen, and I should like to thank all four of you for coming.

A spite ✔

B despite

C view

D spiteful

Choose the correct denition

ecosystem

A verb: to share information using pictures, language, or other means

B a place of interest where tourists visit, typicafilly for its inherent or an exhibited natural or cultural value, historical signicance, natural or built beauty, offering leisure and amusement

C noun: a community of living things together with their habitat ✔

D verb: the alarm clock works, or the food is spoiled, or the electric light is out of work.

Choose the correct denition

relaxation

A the fact of people being involved in crime; criminal act

B noun: the state of being free from tension and anxiety ✔

C a picture made by cutting a design on a piece of metal and then printing the design on paper

D noun: a part or amount of something larger

Choose the correct denition

swallow

A verb: to be all around someone or something

B noun: a possible situation or sequence of events

C noun: a migratory songbird with a long forked tail ✔

D adjective: extremely good

Choose the correct denition

approximately

A used to show that something is almost, but not completely, accurate or exact; roughly. ✔

B noun: images or actions recorded on lm or video

C to nish, use, or sell all of something, so that there is none left

D do the sport or activity of riding horses.

Choose the correct denition

mushroom

A noun: a member of a group of primitive marine invertebrates with a porous body that permanently attaches to a solid surface as an adult

B verb: do the activity of going for long walks in the country for pleasure

C noun: the act of nding fault or carefufilly judging for review

D noun: a type of fungus that often has a stalk with a cap-shaped top ✔

Choose the word which is stressed differently from the rest

A authentic ✔

B capable

C metaphor

D literacy

Choose the word which is stressed differently from the rest

A cumbersome ✔

B proportional

C foreclosure

D indemnity

Choose the word which is stressed differently from the rest

A vicinity ✔

B ammable

C ambiance

D kindergarten

Choose the word which is stressed differently from the rest

A accuracy

B melancholy

C afillegation ✔

D constitute

Choose the word which is stressed differently from the rest

A notation ✔

B mediate

C comparable

D symmetry

Complete the sentence with the better correlative conjunctions.

A chúng tôi ✔

B both…and

A In other words ✔

B In addition

Choose one correct answer to fill in the blank

Bruce has knocked three men out of the competition ……. far.

A before

B so ✔

C just

D since

Choose one correct answer to fill in the blank

It was the rst time I ……. a live match.

A was ever seeing

B had ever been seeing

C had ever seen ✔

D was ever seen

Choose the word that best describes or modies the word in bold.

A close

B closely ✔

Choose the word that best completes the sentence.

A poorly

B poor ✔

Choose one correct answer to fill in the blank

My friend has two cars. One is black and ……. is red.

A another

B the other ✔

C the others

D others

Find the part of the sentence which is incorrect

Bristol is a very large city and it’s famous not only for its university but also for it’s connection with the world of hot air ballooning.

A is

B it’s

C it’s ✔

Choose one correct answer to fill in the blank

My grandfather ……. a very exciting life. When he was young, he ……. on the farm in the country, where there ……. a lot of cattle and meadows.

A has / has lived / have been

B had / lived / were ✔

C was having / had lived / had been

D has had / is living / are

Choose one correct answer to fill in the blank

Mrs Ashton: Well, last time I ……. by train, I got on the wrong one.

A travelled ✔

B caught

C tripped

D ended

Choose one correct answer to fill in the blank

My brother and I ……. swimming almost every day last summer.

A went

B had been going ✔

C were going

D had gone

Choose one correct answer to fill in the blank

It looks like they are going to succeed ……. their present diculties.

A despite

B although ✔

C in spite

D even though

Choose one correct answer to fill in the blank

Jean ……. her hand. It’s bleeding heavily.

A has cut ✔

B is cutting

C cut

D cuts

Choose one correct answer to fill in the blank

More than 50 lms ……. in Ho Chi Minh City since June.

A were shown

B had been shown ✔

C have been shown

D have shown

Choose one correct answer to fill in the blank

She works in a coffee shop, so she ……. various types of specialty coffee for customers.

A makes ✔

B making

C make

D maked

Complete the sentence with the better correlative conjunctions.

A if…then

B chúng tôi ✔

Choose one correct answer to fill in the blank

The Louisiana Territory, an area ……. the size of France, was bought by the United States from France for $15,000,000 in 1803.

A than more four times

B more than four times

C four times than more

D is four times more than ✔

Choose one correct answer to fill in the blank

” …….” He warned me.

A I don’t touch the wire.

B Touch the wire.

C Don’t touch the wire. ✔

D I didn’t touch the wire.

Choose one correct answer to fill in the blank

Frederick lives ……. the hill, where all the mansions are.

A above

B unto

C onto✔

D up

Choose one correct answer to fill in the blank

I’ve planned my future for the next ve years. – That is very clever of you. What ……. when you retire?

A will you do

B are you going to do ✔

C have done

D do you do

Identify the meaning of the word or phrase

checkup

A structure on which something is shown; part of theater where the acting is done; place, time, or circumstance in which anything occurs

B a minor diculty; a slight depression in the smoothness of a surface

C thorough physical examination ✔

D relying on another for support

Identify the meaning of the word or phrase

popularity

A capable of destroying; lethal

B smooth and shining; reecting luster from smooth or polished surface; plausible

C yield assent; accord; agree, or acquiesce; adapt one’s self; full; accomplish

D quality of being widely admired or accepted or sought after ✔

Identify the meaning of the word or phrase

electrician

A one whose occupation is the installation, maintenance, repair, or operation of electric equipment and circuitry ✔

B an event that happens

C commit, entrust, or give in charge for care or preservation; recommend as worthy of condence or regard

D process of modifying person’s behavior; preparation or training, especiafilly athletic training of body

Identify the meaning of the word or phrase

specification

A frightful, shocking, or offensive to the eyes; offensive to moral sensibilities; despicable

B instruction; description; act of specifying, or making a detailed statement ✔

C trench in the earth made by a plow; any trench, channel, or groove, as in wood or metal; wrinkle on the face

D petitioner who seeks contributions or trade or votes; chief law ocer of a city, town, or government department

Identify the meaning of the word or phrase

bulletin

A act of defending against attack, danger, or injury

B draw up or contract the shoulders, especiafilly by way of expressing dislike, dread, doubt, or the like

C brief statement of facts; any public notice or announcement; a periodical publication ✔

D make pieces of money from metal; invent or fabricate

Choose the word which is stressed differently from the rest

A paternity ✔

B stethoscope

C hardheaded

D actionable

Choose the word which is stressed differently from the rest

A replenish

B centerpiece ✔

C needlepoint

D archivist

58.B

Choose the word which is stressed differently from the rest

A quandary

B fastidious ✔

C eloquent

D medicate

Choose the word which is stressed differently from the rest

A endanger✔

B telegraph

C stepladder

D opulence